TUGA: Preminuo jedan od povređenih radnika fabrike “Tigar tajers” (INFO)

vatrogasci
– Sa velikim žaljenjem kompanija “Tigar tajers” obaveštava javnost da je naš radnik Dragan Sokolović preminuo od povreda zadobijenih u nesreći koja se dogodila 23. aprila u Valjari – navedeno je u saopštenju kompanije

Jedan od trojice radnika koji su prebačeni na lečenje u Nemačku, posle povreda 23. aprila u pogonu Valjare fabrike “Tigar tajers” u Pirotu, preminuo je rano jutros, saopštila je ta kompanija.

Strujni udar u „Tigru“: U požaru teže i lakše povređeno 6 ljudi!

Sa velikim žaljenjem kompanija “Tigar tajers” obaveštava javnost da je naš radnik Dragan Sokolović preminuo od povredazadobijenih u nesreći koja se dogodila 23. aprila u Valjari – navedeno je u saopštenju.

–  Prema saznanjima koje smo dobili od SOS International,stručni tim Univerzitetske klinike u Bohumu saopštio je da je u nedelju u 03.00 sati, povredama podlegao Dragan Sokolović, rođen 9.januara 1972, radnik Održavanja u Valjari – navela je kompanija.

[adsenseyu4]

U saopštenju se precizira da je Sokolović stradao usled dužeg udisanja vrelih gasova koji su izazvali unutrašnje povrede pluća.

Foto: AP/Tanjug, Foter/Flickr/Mallory Jean

Tim specijalista u Nemačkoj je učinio sve što je medicinski moguće u jednoj od najmodernijih ustanova za lečenje opekotina u ovom delu sveta. Nažalost, opekotine su takva vrsta povreda da se neželjene posledice i komplikacije javljaju tek nakon nekoliko dana – saopštio je “Tigar tajers”, ukazujući da “neželjene posledice koje su se desile kod Dragana Sokolovića nije bilo moguće sanirati”.

Ostala dvojica povređenih radnika, Dejan Mladenović i Miodrag Panić, za sada su u nepromenjenom stanju i lekari u Nemačkoj vode borbu za stabilizaciju njihovog zdravstvenog stanja, navedeno je u saopštenju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Od trojice njihovih kolega koji su smešteni u Opštoj bolnici u Pirotu, Nebojša Jovanović je juče pušten na kućno lečenje, a ostala dvojica, Saša Veljković i Boban Blagojević, u stabilnom su stanju.

[adsenseyu1]

Saša će najverovatnije u ponedeljak biti pušten kući, a Boban će zbog povreda šaka u ponedeljak biti upućen na konsultacije u Niš, na Kliniku za rekonstruktivnu hirurgiju – istaknuto je u saopštenju.

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Alain Bachellier

Kompanija “Tigar Tajers” izrazila je iskreno i najdublje žaljenje zbog smrti Sokolovića i navela da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodici nastradalog kolege.

Nesreća se dogodila 23. aprila u takozvanoj pripremnoj sobi, koja se nalazi u pogonu Valjare, a uzrok je strujni udar.

(Telegraf.rs / Tanjug)