TUGA DO NEBA: Valjevo ispratilo Marka (INFO)

decak

Foto: printskrin

Na Novom groblju sahranjen mladi fudbaler koji je nastradao u udesu. Trener: Svaki gol koji budemo dali posvetićemo njemu

TALENTOVANI fudbaler Marko Despotović (16), koji je preminuo posle pet dana provedenih u komi, sahranjen je juče na valjevskom Novom groblju. Na večni počinak, pored porodice i rodbine, ispratili su ga mnogobrojni prijatelji. Među njima su bili školski drugovi iz Tehničke škole, nastavnici i učenici OŠ “Desanka Maksimović”, koju je ranije pohađao, te saigrači i treneri iz FK Šampion i fudbaleri iz Senjaka, Radničkog, Krušika i Budućnosti.

Marka Despotovića, jednog od najtalentovanijih fudbalera valjevskog kraja, u blizini fabrike “Krušik” automobilom je udario Stefan Đ. (27) iz Beograda, koji je imao 1,25 promila alkohola u krvi. Istraga je utvrdila da je Marko biciklom prelazio preko pešačkog prelaza, u trenutku dok je bilo crveno svetlo. Tada je na njega naleteo automobil. Vozač je zadržan u policiji, a potom je s krivičnom prijavom predat nadležnom tužilaštvu.

– Te kobne večeri sa mojim Marom čula sam se oko 22 časa, ispostaviće se da je to bilo neposredno pre nesreće – priča, kroz jecaj, Biljana Despotović, majka nastradalog dečaka. – Imao je teške povrede, nije uspeo da dobije najvažniju, bitku za život.

[adsenseyu1]

 

Bio je talentovan fudbaler, dobar, bavio se sportom, osvajao brojne diplome i medalje. Kako ćemo dalje bez njega, ne možemo ni da zamislimo. Večno ćemo za njim tugovati.

Ophrvani tugom su njegova majka Biljana, otac Todor i sestra Milja. Igrao je u kadetima FK Šampion, bio natprosečno talentovan za fudbal, imao sve predispozicije za ovaj sport. Uz stručnu pomoć trenera Živorada Jankovića stigao je na prag najvećih klubova – Crvene zvezde, Partizana…

– Velika energija i radost, vedrina, dobrota i optimizam koji su krasili Marka, koga smo u klubu zvali po nadimku Despot, iščezla je zbog ljudskog nemara – rekao je na komemoraciji jedan od trenera Aleksandar Đurđević. – Čuvamo njegovo mesto u timu. Svaki naš gol, novu pobedu, posvećujemo Marku.

DRUG BEZ PREMCA

MARE je bio drug bez premca, uvek vedar, drag, spreman da pomogne, pravi sportista – kažu učenici Tehničke škole koju je pohađao. – Večno ćemo ga pamtiti, ostaće zauvek u našim srcima. Naša profesorka ekologije sve je sažela u jednoj rečenici – Marko je nedavno u školi odgovarao za poslednju trojku, na leđima je nosio peticu, a na terenu je igrao za desetku.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: B. PUZOVIĆ /Novosti)