TUGA DO NEBA: Ovo je devojčica koja je upala u ledenu reku sa mosta

Foto: Privatna arhiba

Foto: Privatna arhiba

Članovi Spasilačkog tima „Tisa“ iz ove varošice, već dva dana pretražuju obale reke u potrazi za devojčicom, ali do nedelje u popodnevnim satima, još je nisu pronašli.

[adsenseyu4]

Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, koji tragaju za Barbarom, kaže da je mala verovatnoća da se, ukoliko se devojčica udavila, telo pronađe pre pet do osam dana, kada bi trebalo da dođe do izranjanja, ako se ne zakači negde pod vodom.

– Ove godine ovo je peta intervencija i u svim slučajevima pronašli smo tela. Koristimo i tehniku i znanje i siguran sam da ćemo pronaći i telo devojčice. Pretražili smo obale od Sente do granice sa opštinom Ada, sonarom smo pretražili i dno reke oko mosta i nizvodno oko 100 metara, ali nismo mogli da ga pronađemo. Baranji kaže da članovi spasilačkog tima nemaj mogućnosti za zaron po ovakvom vremenu, jer je temperatura vode kod mosta oko 4 stepena, a nizvodno oko 6 stepeni. Mesto na kome je devojčica pala dubina vode kod stuba je oko 6 metara, dok je na nekom mestima maksimalna dubina 22 metra, a visina mosta je oko 10 metara.

(Dnevne.rs /Izvor:N.kolundžija,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]