TUGA DO NEBA: Mlada majka rodila četvrto dete, pa preminula u bolnici

Foto: fejsbuk

Foto: fejsbuk

Milica Vučenov (25) iz Sremskih Karlovaca preminula je nepuna tri dana nakon što je na svet donela zdravog dečaka u novosadskom porodilištu Betanija prošle nedelje, 20. novembra, pošto joj je usled velike borbe stalo srce.

Ova majka, ostavila je iza sebe muža, dva dečaka, devojčicu i zdravo novorođenče. Milici je nakon četvrtog porođaja, dok je ležala u porodilištu sa bebom naglo pozlilo, ali lekari, iako su se borili za njen život, ništa nisu mogli da urade.

[adsenseyu4]

Kako su rekli iz Kliničkog centra Vojvodine, Milica je 15 godina lečena od srčanih bolesti, a bolovala je i od dijabetesa.

Hrabrost ove majke, da iako bolesna, izdrži trudnoću i rodi dete podigla je Novosađane koji danima na društvenim mrežama govore o ovome slučaju i počinju da sakupljaju pomoć za njenog supruga Igora i mališane.

Poruke podrške, divljenja i tuge onih koji su je poznavali, ali i onih koji nisu ovih dana je na stotine. Poznanici pišu, dive joj se što je uspela da rodi zdravo dete, dok njen suprug Igor koji se jedva oporavlja od velikog gubitka još uvek ne može da dođe sebi.

On za „Blic“ kaže da ih pogodila velika tragedija, ali i da na porođaju ništa nije slutilo na ovakav kraj.

– Porođaj je trajao 14 sati, radovali smo se, sve je išlo kako treba, a onda je mi samo javljeno da je preminula. Milica je ostala u porodilištu nakon porođaja, zato što je dete imalo temperaturu – priča Igor i dodaje da nisu znali da je trudnoća rižična.

– Imala je zadebljale srčane zaliske, ali nama niko nije rekao da bi ovako nešto moglo da se desi, prekinuli bi trudnoću da smo znali – priča Igor.

Dodaje da je beba zdrava i da lepo jede, a je on preuzeo brigu o dečaku o dečaku od osam godina, ćerkici staroj tri godine, sinu malo starijem od godinu dana i bebici staroj svega nekoliko dana.

Igor kaže da su mu se mnogi javili da mu pomognu, pošalju pelene, hranu, potrepštine za bebu.

– Takva je bila i moja supruga, stalno je pomagala drugim majkama, sve što su naša deca prerasla davali smo drugima – kaže Igor.

On dodaje da je tek pre nedelju dana počeo da radi, ali da neće izgubiti posao, jer je vlasnik firme u kojoj radi razumeo njegovu situaciju.

[adsenseyu1]

– Ne moram da dolazim na posao, ali pomoć nam ipak treba, četvoro dece nije malo – kaže Igor i dodaje da mu podrška drugih mnogo znači.

Cela bolnica skočila da je oživi

Iz Kliničkog centra Vojvodine za „Blic“ su rekli da duboko saosećaju sa porodicom preminule, a kazali su da je u pokušajima da Milica preživi učestvovao čitav tim lekara.

– Momentalno se pristupilo svim merama kardio-pulmonalne reanimacije, učestvovao je dežurni anestiziolog-reanimatolog, ginekolog i kompletna prateća medicinska ekipa. Uprkos primenjenim merama kardio-pulnonalne reanimacije medicinskih ekipa Klinike za ginekologiju i akušerstvo i Instituta za kardio-vaslukarne bolesti u Sremskoj Kamenici morali smo da konstatujemo smrt- navode iz KCV.

Pomozite Igoru i mališanima

Ko može i želi da pomogne Igoru i njegovim mališanima to može da učini uplatom na broj računa 105-0000408152508-83.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Miloš Stanić,Blic.rs)

[adsenseyu2]