TUGA DO NEBA: Jucu sahranili sa lutkom, ispituje se smrt četvorogodišnjakinje iz Niša (FOTO)

groblje

Foto: Telegraf

Roditelji su uneli dete u lošem opštem stanju, usporenog pogleda, sa poplavelim usnama i izmenjenom bojom kože u predelu levog kolena sa velikim podlivom

Četvorogodišnja Julija Sretić, koja je juče preminula tokom transporta od niškog doma zdravlja do bolnice najverovatnije od varičela, sahranjena je danas na niškom Novom grobljuU njen mali grob spuštena je lutka, poslednji pozdrav roditelja Maje i Ivana i brata Dušana.

[adsenseyu5]

Jecaji očajne majke dirnuli su svačije srce. Neprestano je dozivala svoju mezimicu dok je rodbina pokušavala da je odvede od Julijinog groba.

Foto: Telegraf

Ne vodite me, hoću tu da ostanem pored nje. Kuda ideš, srce moje, kućo moja? Juco moja, evo ti parice da kupiš sebi nešto tamo gde ideš – naricala je nesrećna majka ubacujući novčiće u malu raku.

Foto: Telegraf

Roditelji su bili suviše potrešeni da bi o tragediji koja ih je zadesila razgovarali sa novinarima. Rodbina preminulog deteta tvrdi da je Julija bila zdrava, te da ih je njena smrt pogodila kao grom iz vedrog neba.

Tog jutra kad je umrla ustala je oko pola šest i prešla kod roditelja u krevet. Tražila je da gleda crtani film. Posle dva sata joj je pozlilo, pala joj je glava, pomodrela je. Kako su mi rekli roditelji, zvali su Hitnu pomoć, ali im je rečeno da dete odmah odvezu u Dom zdravlja jer je pedijatar na terenu – priča Nenad Stamenković, ujak Juijine majke.

[adsenseyu1]

U niškom Domu zdravlja kažu da su im se Sretići prvi put obratili u subotu, kada je devojčica imala temperaturu 41 stepen i osip po koži.

Kako nam je rečeno, dete je tada dobilo terapiju i otpušteno je kući, a u utorak u 9.05. primljeno je na predškolsko odeljenje pedijatrije. Kako se navodi u saopštenju koje je potpisala ordirnirajuća lekarka Snežana Ivanović, roditelji su uneli dete u lošem opštem stanju, usporenog pogleda, sa poplavelim usnama i izmenjenom bojom kože u predelu levog kolena sa velikim podlivom.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Po prijemu dete je defeciralo i uriniralo, a zatim izgubilo svest. Odmah je započeta reanimacija, uključen kiseonik, data ampula Lemod Solu i adrenalin, ali dete nije reagovalo na ubod. Pozvana je Hitna pomoć, ali tada su srčani tonovi počeli da se gube.

Kako je potvrdio Dušan Gostović, portparol Hitne pomoći dete je u ambulantnom vozilu izgubilo životne parametre, reanimacija je rađena sve vreme do dolaska na Dečju internu kliniku gde je nastavljena, ali je devojčica preminula.

Foto: Telegraf

Zoran Radovanović, direktor niškog Kliničkog centra saopštio je da se čekaju rezultati obdukcije.

Kada budemo dobili obducentski nalaz iznećemo stav naše ustanove u pogledu smrti deteta – kazao je Radovanović.

(D.R. /Telegraf.rs)