Trenutno stanje novozaraženih korona virusom u Srbiji: Pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu sliku bolesti, ostali lakšu (INFO)

VEST

Dnevne.rs

OD sedam novootkrivenih pacijenata zaraženih novim korona virusom, jedan pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku bolesti, dok ostali imaju lakšu do umereno tešku kliničku sliku, kaže direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

On je za RTS naglasio da pacijenti nisu životno ugroženi, da su u stabilnom stanju i dobijaju predviđenu terapiju.“Ovakav broj obolelih je posledica naše neodgovornosti prema okolini, prema kolektivu. Najveći broj novootkrivenih slučajeva potiču od jednog izvora, gde je komunikacija bila u uskom prostoru”, naveo je Stevanović.

ONI SU POBEDILI KORONAVIRUS: Španac ima PORUKU za sve, a Jakob iz Danske nije bio u bolnici i nije primao lekove! (VIDEO) (FOTO)

On je apelovao na građane da poštuju mere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, da ukoliko su prehlađeni, kašlju, kijaju ostanu kod kuće, ne idu na posao, ne idu na skupove gde se nalazi veliki broj ljudi na malom prostoru.

“Neće biti iznenađenje ako u da narednom periodu budemo imali veći broj obolelih i to uglavnom iz jednog izvora”, naglasio je on.

U Srbiji je do sada 12 osoba zaraženo novim korona virusom.Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

PACIJENTI U NIŠU STABILNO

Četvoro pacijenata zaraženih novim koronavirusom koji su smešteni u Klinici za infektivne bolesti KC Niš u stabilnom su stanju i nisu životno ugroženi, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

PULMOLOG NESTOROVIĆ: Većina neće ni primetiti da su bolesni! Posebna poruka za pušače

Oni su izolovani na Klinici za infektivne bolesti, kako propisuju algoritmmi i procedure.

   

Lekari će i narednih dana budno pratiti njigovo zdravstveno stanje.

(Dnevne.rs, Tanjug)