TRAGEDIJA U MIROSALJCIMA KOD ARILJA: Dečak (13) umro od uboda ose, doktor mu dao pogrešan lek! (INFO)

sahrana

Tuga… Danijelovo telo donose u porodični dom (Foto: Kurir/D. Čeković)

Familija Danijela Čakarevića Dase (13) tvrdi da mališan nije bio alergičan i da mu je dr Božidar Petrović prepisao samo sirup i pustio ga kući umesto da ga zadrži u bolnici

ARILJE – Danijel Čakarević zvani Dasa (13) iz sela Mirosaljci kod Arilja preminuo je prekjuče nakon što ga je ubola osa, a familija tvrdi da bi mališan bio živ da mu doktor u Domu zdravlja u Arilju nije dao pogrešan lek!
– Cela porodica je u šoku, ovo je neverovatna tragedija za sve nas, ne znam kako dalje da živimo! Dasa je bio divno dete, pametan, živahan, sportista…

[adsenseyu5]

Ceo život bio je pred mojim unukom, zar da umre od uboda običnog insekta – skrhan bolom priča deda nesrećno nastradalog dečaka Milenko Čakarević.  Danijela je osa ujela u ruku u sredu dok se napolju igrao s drugarima, ali taj dan nije imao nikakvih tegoba.

Skrhani bolom... Otac, majka i tetka (Foto: Kurir/D. Čeković)Skrhani bolom… Otac, majka i tetka (Foto: Kurir/D. Čeković)

Bolovi i temperatura

– Nije ga ništa bolelo, ali smo na mesto uboda stavili melem i poslali ga na spavanje. U četvrtak ujutro me je probudio plačući od bolova i sa visokom temperaturom. Cela ruka mu je bila natečena! Odmah smo ga odvezli u Dom zdravlja u Arilju – priseća deda.

Prema njegovim rečima, pregledao ga je pedijatar Božidar Petrović, koji mu je prepisao sirup „presing“, koji inače pripada grupi antihistaminika, odnosno lekova protiv alergije.
– Danijel je u toku dana bio živahan, pomagao nam je po kući, igrao se sa drugarima i šutirao loptu. Bol i temperatura su se nakratko povukli. Uveče je ponovo popio propisanu dozu sirupa, a posle sat vremena samo je poplaveo i pao na krevet – jecajući priča Milenko.

[adsenseyu1]

Danijela su odmah odvezli u Dom zdravlja, odakle je prebačen u bolnicu u Užicu, gde je preminuo isto veče. Ivan, blizak rod porodice pokojnog dečaka, ističe da su sigurni da je u pitanju lekarska greška.
– Kako je doktor mogao da mu da samo sirup i pusti ga kući! Dete je bilo apsolutno zdravo i nikada nije bio alergičan ni na šta. Roditelji su u šoku i ne mogu sada da razmišljaju o tome, ali ostatak porodice je siguran da je u pitanju nemar lekara. Obdukcija nije ni rađena, a uzrok smrti se ne zna – naglašava Ivan.

Doktor ćuti

Doktor Božidar Petrović, koji je pregledao preminulog dečaka i prepisao mu sirup, nije želeo da priča za novine, kratko poručivši:
– Odgovor o uzroku smrti ovog pacijenta mogu dati odgovarajući stručnjaci iz medicinske struke – rekao je Petrović, koji je donedavno bio na poziciji direktora Doma zdravlja u Arilju.

U kovčeg školski ranac i lopta
MAJKA JELENA: SINE, OTVORI OČI!

Roditelji malenog Danijela, kao i njegove četiri sestre, bili su skrhani bolom i nisu smogli snage da razgovaraju s novinarima Kurira. Neutešna majka je zatražila da se otvori mali beli kovčeg.
– Sine, trebalo je sada da kreneš u školu, evo ti džeparac! Ustani, otvori oči – neutešna je bila majka Jelena, dok je u kovčeg spuštala školski ranac sa knjigama i košarkašku loptu.

(Kurir)