Tragedija u lovu: Iz nehata ubio sina svog najboljeg prijatelja!

Hapšenje
Zoran Jovanović (60) iz Kragujevca uhapšen je juče po podne u Kraljevu zbog sumnje da je iz nehata ubio Milovana Živanovića (20), inače sina njegovog prijatelja.

Jovanović je slučajno pogodio Živanovića u nogu, ali je mladić iskrvario na putu do bolnice.

Jovanović i stradali Živanović bili su zajedno u lovu u ataru sela Zakute kod Kraljeva, gde se tragedija dogodila juče oko podneva. Grupa lovaca iz Kragujevca krenula je kroz šumu gde se odvojila u strelce.

– Nesrećni mladić kao početnik bio je u društvu sa Zoranom Jovanovićem i svojim ocem. Dok su se probijali kroz šipražje, Jovanoviću je zapela puška i opalila. Na nesreću, Milovan je bio i blizini Zorana, pa mu je sačma iz cevi zasula nogu – kaže izvor Kurira iz istrage.

Povređenom mladiću priskočili su u pomoć svi prisutni lovci, ali mesto na kome se tragedija dogodila bilo je udaljeno od puta, pa su morali da ga nose do sela, gde su ostavili kola. Selo je udaljeno od Kraljeva tridesetak minuta, pa je trebalo po lošem putu više od pola sata da lovci nesrećnog mladića dovezu u Zdravstveni centar Studenica u Kraljevu, ali je on preminuo.

Uhapšeni Jovanović i otac Živanović su dugogodišnji prijatelji i godinama su kao članovi istog lovačkog društva išli u lov.

– Milovan je bio početnik kao lovac i otac i prijatelj su ga praktično pripremali za lovačke veštine. Dogodila se tragedija da je čovek najboljem prijatelju iz nehata ubio sina – pričaju poznanici.

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]