TRAGEDIJA KOD OBRENOVCA: Kombajn ubio policajca, otac petoro dece nastradao kada mu je mašina odsekla obe noge!

poljoprivreda

Foto: Dnevne.rs /pixabay

“Počeo sam da ga vučem, međutim, kombajn je već zahvatio obe noge, kaže Lazar”, četrnaestogodišnji sin stradalog Milete Mijailovića

Policajac Mileta Mijailović (42) iz mesta Ljubinić kod Obrenovca tragično je preminuo, nakon što mu je u subotu kombajn odsekao obe noge.

Iako je odmah prebačen u Urgentni centar, prvo u Obrenovcu, a onda i u Beogradu, Mileta, koji je bio otac petoro dece, u utorak pre podne podlegao je povredama, prenose beogradski mediji.

U dvorištu porodične kuće Mijailovića juče je, uprkos brojnim rođacima i prijateljima koji su došli da Miletovoj supruzi i deci izraze saučešće, vladala potpuna tišina. Suznih očiju, ali nemi, grlili su Miletove najbliže, svi još uvek u neverici da ga više neće videti.

[adsenseyu4]

U najvećem šoku bio je Lazar (14), koji je tog dana s ocem bio na njivi i svim silama se trudio da ga spase.

– Prvo smo obišli jednu njivu, ali je suncokret bio vlažan. Otišli smo u drugu… Otac je pokupio glavice suncokreta, želeo je da ih baci u kombajn kada su mu lanci uhvatili trenerku. Rođak koji je upravljao kombajnom ga je odmah isključio. Ja sam počeo da ga vučem, međutim, kombajn je već zahvatio obe noge – promuklim glasom i drhteći priča Lazar, koji je, nakon što je izvukao oca, desetogodišnjeg brata, koji je bio s njima, odneo do komšinica da ne bi gledao jeziv prizor.

Nakon toga, hrabri Lazar je otrčao do kuće, obavestio majku, uzeo kola i dovezao ih do njive. Rođak koji je vozio kombajn prešao je u auto, a mali Lazar je krenuo s njima.

– Vozili smo brzo. Otac je bio svestan nekih 15 kilometara. Govorio je: „Ja sam gotov“, a onda je upao u komu – odmahuje glavom Lazar suznih očiju.

– Bio je divan čovek, muž i otac. Radio je po ceo dan samo da bi deca imala sve što im treba –dodaje Miletina supruga Silvija.

Ona kaže da je njen muž bio izuzetno cenjen i u brigadnoj policiji na Banovom brdu, gde je radio preko 20 godina.

– Bio je hrabar i svi su ga voleli – zaključuje ona tužno, dok je rođaci grle.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]