TOMISLAV NIKOLIĆ: Albanci hoće RAT sa Srbijom

predsednik

Foto: sputniknews.com /Radoje Pantovic

Sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost je predsedavao predsednik Srbije Srbije Tomislav Nikolić, a u radu su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Ðorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je danas održana Generalštabu Vojske Srbije je završena.

Sednicom je predsedavao predsednik Srbije Srbije Tomislav Nikolić.

[adsenseyu4]

– Sporazumi iz Brisela služe da se Srbija podseti na šta se sve obavezala, a da ih Albanci jednostavno pogaze. Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, inače ne vidim o čemu treba da pregovaramo s privremenim institucijama Prištine i Evropskom unijom. EU mora da odgovori da li je tačna Mustafina izjava da su imali njenu saglasnost. Mi ćemo postupati po ustavu Srbije, svaki novi pokušaj završiće se loše, o tome neka razmišljaju Albanci i njihovi spoznori – izjavio je Tomislav Nikolić.

– Pojavljivanje ROSU bio je znak da Abanci želi rat – rekao je Nikolić.

U radu su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Ðorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Vučić je u subotu uveče održao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

On je, na pres konferenciji u pauzi sednice, upozorio da je Priština potezima koje je preduzela povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica, pokazala da želi da izazove šire sukobe na zapadnom Balkanu.

Vučić je upozorio i zamolio Albance na Kosovu i Metohiji da ni ne pomišljaju na oružjem napadaju Srbe jer, kako je istakao, Srbija to neće dozvoliti.

[adsenseyu5]

(DNevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]