TERORISTIČKI NAPAD NA KOSOVU: Bomba na halu u koju dolazi Vučić; Premijer stigao na KiM (INFO)

premijer

Foto: Tanjug/Google Earth

Grupa napadača bacila je ručnu bombu i otvorila rafalnu paljbu iz automatskog oružja na sportsku halu u Zubinom Potoku gde danas treba da se obrati predsednik Vlade Srbije

Nooć uoči dolaska premijera Aleksandra Vučića na sever Kosova i Metohije, grupa napadača bacila je ručnu bombu i otvorila rafalnu paljbu iz automatskog oružja na sportsku halu u Zubinom Potoku gde danas treba da se obrati predsednik Vlade Srbije.

U toku terorističkog napada, oko 03 ujutru, u hai se nalazilo oko deset radnika koji su montirali binu za miting, ali srećom niko nije povređen. Oštećen je samo deo zida i nekoliko automobila.

– Prava je sreća da niko nije povređen – rekao je za Novosti Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM koji se odmah našao na licu mesta.

[adsenseyu1]

Prvi nalazi policije govore da je reč o terorističkom aktu koji ima za cilj ugrožavanje života premijera. Policija još traga za napadačima, aktiviran je takozvani “gvozdeni prsten” – visoki stepen bezbednosti.

Foto: Telegraf

Premijer je sve vreme bio obaveštavan o događajima, ali nije odložio posetu. Napad se dovodi u vezu i sa hapšenjem grupe osoba krajem marta na severu KiM kod kojih je pronađeno više od deset kilograma eksploziva.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Kosovo i Metohiju i u toku je obilazak Trepče.

[adsenseyu1]

(novosti)