TELA 6 SRPSKIH HEROJA I DALJE SE NALAZE NA KOŠARAMA! Niko ne sme da dođe po njih ZBOG STRAŠNOG RAZLOGA!

rat

Foto: Tanjug

Oni su branili Srbiju od višetruko brojnijeg i bolje naoružanog neprijatelja. Sprečili su NATO da prodre. Ginuli su herojski, sa imenom Srbije na usnama…

Oni su heroji s Košara…

O boju koji se vodio na karauli Košare dosta toga je ispričano, o junacima skoro da sve znamo, ali ipak najtužnija priča vezana za ovu bitku i dalje se nepriča, o njoj se ćuti i krije se.

Espreso.rs vam otkriva najtužniju priču sa Košara, a to je da se i dvadeset godina nakon bitke srpskih vojnika sa OVK, NATO, agentima SAS i CIA na Košarama i u Albaniji nalaze tela poginulih srpskih junaka.

VEDRANA RUDAN: J**e mi se što se u Parizu srušio toranj, ko plače nad Libijom i ostalim SPALJENIM ZEMLJAMA!

Da, dobro ste pročitali, čak 6 junaka, vojnika koji su nesebično dali svoj život za odbranu zemlje i dalje počiva u grobnicama kod Košare, pa čak i na teritoriji Albanije, ali Srbija, kao ni njihove porodice još nisu došle do njihovih tela.

Pukovnik Ljubinko Đurković u ekskluzivnom intervjuu za Espreso otkrio je da se tela nastradalih srpskih vojnika, prema njegovim saznanjima nalaze u Albaniji i da čitav posao vodi Komisijaija za nestala lica Vlade Srbije.

– Nemam saznanja da su tela na Košarama, već u Albaniji u nekoj zajedničkoj grobnici – rekao nam je Đurković.

Tragom ove informacije pozvali smo šefa Komisije za nestala lica Veljka Odalovića koji nam je potvrdio da i dalje ima leševa na Košarama i da Vlada čini sve kako bi do njih došla.

– Tačno je da još uvek u tom reonu ima mrtvih srpskih vojnika. Radi se o 6 tela za kojima tragamo. Komisija Vlade Srbije i ja lično bili smo već na Košarama, ali nismo mogli detaljno da priđemo tamo i sve istražimo jer je čitav prostor miniran. Sa nama je bila i delegacija iz Prištine. Očekujemo da će uskoro biti obavljeni razgovori i da će komisija ponovo otići na Košare, jer smo dobili informaciju da je prostor delom deminiran – otkriva nam Odalović.

Prema njegovim rečima Priština jeste iskazala dobru volju da se tela poginulih prenesu u Srbiju, ali svi ostali postupci, kako kaže idu dosta sporo.

GORELE SU I NAŠE CRKVE: Nikola Rokvić o Notr Damu (FOTO)

– Ja se nadam da će čitav proces uskoro da se završi. Mi smo, ponavljam sve uradili i radimo da se tela što pre predaju njihovim porodicama. Ovih dana imaćemo novi sastanak u Zagrebu, nadam se najboljem – rekao je Odalović.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)