“TAKO MALI ĐOKICA, MALI ŽORŽ, ZAMIŠLJA POLITIKU”: Predsednik Vučić o pismu Boška Obradovića Putinu (INFO)

predsednik

Foto: Reuters

Putin mi je od jutros poslao tri urgencije na osnovu pisma Boška Obradovića, ironično je prokomentarisao predsednik Aleksandar Vucić pismo koje je Boško Obradović uputio šefu ruske države.

– Siguran sam da je Putinu bilo mnogo važno to što je pročitao u Obradovićevom pismu – rekao je Vučić na pitanje novinara o ambiciji Boška Obradovića da Putina obavesti o političkoj situaciji u Srbiji.

– Putin mi je od jutros poslao tri urgencije na osnovu pisma Boška Obradovića. Siguran sam da ništa drugo nije uradio nego samo čita njegova pisma. To tako mali Đokica, mali Žorž zamišlja život i politiku – rekao je Vučić. On se na sličan način osvrnuo o na tvit Vuka Jeremićev kako ima saznanja iz diplomatskih izvora da je premijerka obavestila Vučića da želi da napusti tu funkciju.

O smeni premijerke Ane Brnabić ću se konsultovati sa Vukom Jeremićem, ironično je prokomentarisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

– Ja se to s Jeremićem konsultujem na tajnim sastancima, sa njim raspravljam kad ćemo da sklonimo vladu. Jedini je problem što mi niko ne veruje, znaju da sa njim ne bih seo ni za šta, sledeći put ću nesto bolje da smislim – rekao je Vučić novinarima u Leskovcu i dodao: “Ne mogu na gluposti da odgovaram”.

obradovic

Foto: Tanjug

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović najavio je juče da će uputiti predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu pismo u kojem izražava dobrodolicu Putinu u Srbiju.

On u pismu, kako navode Dveri, navodi da je “dužan da obavesti” Putina o tome da aktuelna vlast u Srbiji želi da zloupotrebi dolazak u dnevno-političke svrhe i da ga predstavi kao podršku sebi, a ne Srbiji.

NAKON 20 GODINA Džared Izrael o “SLUČAJU RAČAK”: Srbi su žrtve sramne zavere sa leševima (FOTO)

Obradović u pismu naziva Putina “liderom slobodoljubivog čovečanstva, poštovanja međunarodnog prava i ravnopravnosti među narodima” i navodi da bi i mnogi građani Srbije izaššli da pozdrave ruskog predsednika, kada to, kaže Obradović, to ne bi bila manipulacija vlasti.

Obradović piše Putinu da se srpskoj vlasti ništa ne može verovati jer je, kako navodi, spremna čak i da trguje sopstvenom zemljom i teritorijom, kao to to čini predsednik Srbije koji, kažže Obradović, tajno pregovara o Kosovu i Metohiji.

On ukazuje Putinu da ukoliko na agendi posete ne bude i obraćanje Narodnoj skupštini, treba da zna da je razlog to aktuelna vlast navodno  želi da onemogući njegov susret sa drugim političkim opcijama u Srbiji i istinom o Kosovu i Metohiji.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Tanjug)