TAJNE AKCIJE LEGIJE NA KOSOVU: JSO likvidirao najvećeg teroristu OVK

rat

Foto: Youtube Printscreen/ Happy Hour

Milorad Ulemek Legija dobio je zadatak da se njegova jedinica obračuna sa OVK teroristima koji su ubijali srpske vojnike i policajce, a rezultat njegove tajne operacije bio je ubistvo Adema Jašarija i njegovih 66 saboraca, piše u službenoj belešci Resora DB sačinjen dva meseca posle okršaja

– Pre nego što je svanulo u zoru 5. marta, pripadnici šiptarske UČK, terorističke grupe, napala je patrolu policije u selu Lauša. Tokom upada ranjena su dvojica pripadnika srpskih policijskih snaga. Naše snage odmah su dobile naređenje da krenu u tajnu akciju. Dobili su zadatak da lociraju i neutrališu šiptarske teroriste. Zadužen za ovu akciju bio je komandant JSO Milorad Ulemek Legija. Uz njegovu jedinicu, podršku na terenu pružili su im pripadnici SAJ – piše u izveštaju.

Navodi se i da su se Albanci razbbežali posle napada.

Operativac DB koji je sačinio izveštaj, posebno naglašava da je Legijina akcija bila izuzetno efikasna.

VUČIĆ POVODOM IZJAVA HAŠIMA TAČIJA O UJEDINJENJU MITROVICE: Kratko i jasno – od toga nema ništa!

– Prema operativnim podacima potvrđenim od dva izvora od meštana, kao i od pripadnika JSO, teroristima su upućena više od dva poziva da se predaju. Gore navedeni izvori u iskazu navode da je “vrlo brzo” usledio obračun. Komandant Ulemek sproveo je brzu akciju u kojoj je, bez svake sumnje, neutralisano delovanje Jašarija. Otpor pripadnika UČK bio je snažan, poginulo je 66 terorista koji nisu hteli da izađu iz bunkera. Cela banda, Adem Jašari i njegov brat Hamza Jašari, likvidirani su – navodi se u izveštaju DB.

Adem Jašari

Foto: YouTube/Printscreen/Jeta Nga Bota

U dokumentu je precizirano da ju očevici sukoba tvrdili da su se albanski teroristi ponašali kukavički.

– Pojedini su se skrivali i u kućici za pse. Policija ih je efikasno likvidirala i pri tome ostavila netaknute susedne kuće – stoji u izveštaju.

SASTANAK U DAVOSU: Angela Merkel poslala OZBILJNU PORUKU VUČIĆU I SRBIJI!

Centrali DB dostavljen je i podatak da su u akciji stradali Andreas Končarević (JSO) i Rade Radaković (SAJ), a da je ranjeno šest pripadnika JSO, a tri pripadnika SAJ.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Srpski telegraf)