TAČI ZVECKA ORUŽJEM: Na pretnje iz Srbije odgovorićemo puškama!

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će na, kako je rekao, “pretnje iz Srbije”, biti odgovoreno – “puškama”. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio da Tači priziva rat.

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će na, kako je rekao, “pretnje iz Srbije”, biti odgovoreno – “puškama”.

“Na te pretnje ćemo odogovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina, puškama”, rekao je Tači.

On je to rekao u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika VJ i OVK na tom delu granice.

Pripadnici VJ uspevali su od aprila, pa sve vreme trajanja NATO bombardovanja da spreče ulazak na KiM pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999, posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, “konačno srušena granica između albanskih zemalja”, prenosi Koha.

VELIKA PLJAČKA SRPSKE IMOVINE NA KiM: Albanci koriste i mrtve Srbe da otmu milijarde evra

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadasnjeg, stvaranje tzv. velike Albanije.

“NJegovo destruktivno delovanje predstavlja direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi” ocenio je Đurić.

On je reagovao na izjavu Tačija koji je danas na Košarama pominjao navodne pretnje “koje stižu iz Srbije” i rekao da će “na te pretnje odogovoriti isto kao što su odgovorili pre 19 godina, puškama”.

SRPSKA HAUBICA JEDINSTVENA U SVETU: Artiljerijsko oruđe „ALEKSANDAR“ gađa u oba smera (VIDEO)

Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puskama i oruzjem i iznova priziva rat, mrznju i sukobe, ističe Đurić.

SERGEJ LAVROV: Upozoravali smo da se sprema ozbiljna provokacija

“Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu politickog delovanja ostavljamo proslosti kojoj i sam Taci pripada”, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)