SUZE, BOL I VELIKA LJUTNJA Porodica čoveka koga je pregazio valjak: “Strabag” kriv za smrt našeg oca! (INFO)

NESRECA

Foto: Novosti

Ćerke Živorada Jašića iz Vrčina, tvrde da na tom delu puta nije svuda bila postavljena signalizacija, kao i da nije bilo radnika koji mora da usmerava i kontroliše kretanje valjka

SUZE, bol, ali i velika ljutnja u petak, u porodici Vrčinca Živorada Jašića Paje (60), na kojeg je u četvrtak, na auto-putu Beograd – Niš naleteo valjak za asfaltiranje puteva i usmrtio ga na licu mesta.

Majka Radmila ne može da veruje šta ju je snašlo, dok su Živoradove ćerke, Ivana i Đurđa, gnevne na nadležne iz preduzeća “Strabag”:

– Prihvatamo da se ocu pokvario auto i stao na auto-putu i da je bio prisiljen da ga parkira tamo gde jeste, na delu na kojem se izvode radovi.

[adsenseyu5]

Ali sigurno nije to namerno uradio, ili da bi izazivao sudbinu. Ne znam ni da li je za tragediju kriv vozač valjka, koji tatu nije video. Međutim, znam da na tom delu puta nije svuda bila postavljena signalizacija, kao i da nije bilo radnika koji mora da usmerava i kontroliše kretanje valjka. To je veliki propust nadležnih iz firme čiji radnici rade na asfaltiranju auto-puta, koje smatramo najodgovornijim za smrt oca.

Porodica zamera i policiji, koja im je tužnu vest saopštila veoma kasno i na neadekvatan način:

– O tatinoj pogibiji javljeno nam je tek uveče, šest sati pošto je nastradao! I to – mobilnim telefonom! Pa zar je trebalo o smrti sina, muža i oca, da saznamo na TV? Zar se takve stvari saopštavaju telefonom? Sramota, da ništa ne znamo, da celo posle podne i tragamo za njim, da ne znamo u čemu i kako da ga sahranimo, jer smo svašta čuli… Pa pregazila ga je mašina teška 14 tona!

VEŠTAČENjE I PROVERE

VALjAK kojim je pregažen Živorad Jašić poslat je na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je bio u ispravnom stanju, a veštače se i brzina, odnosno tragovi kretanja mašine. Od Nenada M., koji je kobnog dana bio za volanom valjka, policija je uzela izjavu, kao i od više svedoka. Da li će on biti procesuiran ili ne, pokazaće istraga. Nadležni proveravaju i da li ima propusta preduzeća čiji radnici rade na auto-putu.

[adsenseyu1]

(J. D. Ljutić /Novosti)