Sumnja se da su počinili više krivičnih dela: Određen PRITVOR Šapićevom ujaku i ujni (INFO)

aleksandar

Foto: prinskrin-jutjub

Mutne radnje

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana prema Radetu i Ranki Dedović, kao i za još šest osumnjičenih da su počinili više krivična dela, kojima su preduzeće „Inex plus” doo iz Beograda oštetili za pedeset miliona dinara.

Od ukupno 15 privedenih pre dva dana, tužilaštvo je tražilo pritvor za njih 10 a određen je prema osmoro osumnjičenih.

Prema pisanju medija Dedovići su ujak i ujna predsednika opštine Novi Beograda Aleksandra Šapića. Njihovom sinu Marku (26) koji je takođe bio priveden u akciji policije pritvor nije određen.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je osumnjičenima pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke.

Svi osumnjičeni su saslušani i protiv njih je doneta naredba o sprovođenju istrage zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela zloupotrebe položaja odgovornog lica I pranje novca, preciziala je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Policija je u sredu saopštila da je su privedeni odgovorna lica preduzeća „Inex plus” M.M. (1981) i Ž.Š. (1975.), kao i lica M.K. (1950), R.S. (1965), G.O. (1959), E.V. (1954), A.A. (1975), R.D. (1957), R.D. (1969), M.D. (1992), J.A. (1967), D.D. (1965), D.I. (1977), D.P. (1970) i V.V. (1948).

ĐOKOVIĆ JE PSIHOPATA I IDIOT: Poslanik Vladimir Đukanović izvređao srpskog tenisera (FOTO)

Sumnja se da su M.M. i Ž.Š. od januara 2016. do decembra prošle godine sa računa preduzeća „Inex plus” na račune preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu osumnjičenih M.D., J.A., D.D., D.I., D.P. i V.V., na ime fiktivnih usluga isplatili oko 50.000.000 dinara.

Nakon uplate novca na račune, osumnjičeni vlasnici preduzetničkih radnji su, kako se sumnja, po instrukcijama R.D. i R.D. podizali novac i za sebe, na ime provizije, zadržavali pet odsto od podignutog novca, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od ukupno pet miliona dinara, navodi se u saopštenju MUP.

Sumnja se da su potom, oko 45.000.000 dinara, vraćali odgovornim licima privrednog društva „Inex plus” M.M. i Ž.Š., koji su novac zadržali i koristili za lične potrebe, iako su znali da novac potiče od kriminalne delatnosti.

Krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja i pranje novca biće podneta protiv još dve osobe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Mediji navode da su među uhapšenima Rade i Ranka Dedović, Šapićevi ujak i ujna, kao i njihov sin Marko Dedović (26).

(Dnevne.rs /Alo /Izvor: Tanjug)