“STRPAĆEMO TE U GEPEK I UBIĆEMO TE!” Dačiću i njegovoj porodici stižu jezive pretnje!

ministar

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić svakodnevno dobija anonnimna pisma sa najstrašnijim pretnjama. Prete mu smrću, trovanjem i gepekovanjem, a na udaru su čak i njegova deca.

Neke od poruka su, otkriva izvor, toliko morbidne da njegovi saradnici izbegavaju da mu ih pokažu. Do sada ih je dobio toliko da je od njih napravljena pozamašna gomila.

– To se dešava više puta mesečno. Piše „stpaćemo te u gepek, odvešćemo te i ubićemo te“, „otrovaćemo ti familiju“, „zaklaćemo ti decu“, „zapamti kada si poslednji put video kćerku i sina“. Ove jezive pretnje praćene su i najvećim vulgarnostima, psovkama koje samo bolestan um može da smisli i usudi se da ih nekome uputi – priča izvor.

Psovke i vulgarnosti

Simptomatično je da je većina poruka pisana rukom, a da ih iste osobe šalju više puta.

POSETA PUTINA BEOGRADU – opomena za drugu stranu da ne nasrće

– Najčešće su pretnje iz Hrvatske, Albanije i sa Kosova. LJudi zaduženi za njegovu bezbednost zapazili su da se ponavljaju pisma na kojima se neko potpisuje sa „Ante“. Protokol je takav da svaka pretnja mora da se prijavi policiji i Betbednoso-informativnoj agenciji (BIA), kao i da im se dostave originalna pisma – kaže sagovornik.

U zavisnosti od njihove procene, dodaje, pojačavaju se mere bezbednosti.

Prijava policiji

Profesor fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da nijedna pretnja ne sme da se ignoriše i da mora da se prijavi službama.

– Istorija nas uči da je život političara u Srbiji vrlo ugrožen. Toko 19. i 20 veka  mnogo lidera je izgubilo život u atentatima, ali taj ružni trend nije prisutna samo u našoj državi, nego i kod drugih naroda. Svaka pretnja koja stiže visokim funkcionerima kao što su Vučić i Dačić, koji su najizloženiji, mora da se shvati kao najozbiljnija sve dok se ne ustanovi da nije ozbiljna. Službe treba da ih tretiraju kao da iza nnjih stoji jaka teroristička organizacija, iako se u 99 odsto radi o osobama koje nisu sposobne da izvrše te pretnje – zaključuje Dragišić.

DEJAN LUČIĆ: “Očekujem, da Tramp povuče vojsku iz Bondstila”

Dačić: Više se ne potresam

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da se sa godinama bavljenja politikom navikao na pretnje.

– One stižu redovno i ja sam se na njih navikao i ne zanimaju me. Živim u svetu politike gde toga ima i moji saradnici znaju da se ne potresam. Često mi ništa i ne kažu i ne pokazuju – kaže Dačić.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)