STRAVIČNA NESREĆA: Sudarili se kamion i automobil, vatrogasci izvlače zarobljene putnike! (INFO)

kamion

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila oko 12 sati na magistralnom putu Pirot-Dimitrovgrad kod sela Gojin Dol, u kojoj je prema nezvaničnim informacijama, došlo u sudaru automobila i kamiona, šestoro bugarskih državljana je povredjeno i njima je ukazana lekarska pomoć u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Pirot.

Saobraćaj je bio u prekidu više od dva i po sata, a kolona vozila je zbog toga na ovoj važnoj medjunarodnoj saobraćajnici bila dugačka desetak kilometara.

Povredjene osobe su starosti od 13 do 31. godine.

[adsenseyu1]

Povredjeni su Stoilka Šoneva Ivanova (25), Atanas Petrov Ivanov (31), Anastasio Zdravkov Ivanov (13 ) Adelina Zdravkov Atanasova (16), Zlatka Milčeva Ilieva (30) i Asen Hetkov Asenov (24).

Ovde potpis

Prema rečima dežurnog lekara u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opste bolnice Pirot dr Jovane Ilić, povredjene je dovezla ekipa Hitne pomoći iz Dimitrovgrada oko 13 sati.

Doktorka Jovana Ilić, dežurni lekar u urgentnom centru pirotske bolnice

– U jednom putničkom vozilu su bile četiri a u drugom dve osobe. Najteže povredjeni muškarac, vozač jednog od automobila je zadobilo prelom levog kuka i serijski prelom rebara sa desne strane i on je zbrinut na Odeljenje hirurgije Opšte bolnice.

[adsenseyu1]

Jedna žena je zadobila nagnječenje grudnog koša o ona je opservirana u našoj Službi. Druga mladja osoba je srčani bolesnik i pretprela je stres. Nju smo takodje zbrinuli kod nas. Maloletno dete ima distorziju levog skočnog zgloba, dok se dva muškarca iz drugog automobila zadobila posekotine jezika i potkolenice. Njih petoro su i dalje na opservaciji u našoj Službi – rekla je za ”Blic” doktorka Ilić
Kako smo saznali, oni su putovali iz Beča za Sofiju. Najteže povredjeni muškarac Atanas Petrov Ivanov će najverovatnije ostati na Odeljenju hirurgije, a ostali lakše povredjeni će, posle opservacije kod nas. biti pušteni kući – rekla je dr Ilić.

(Blic)