STRAVIČNA ISPOVEST DEVOJČICE IZ AUTOBUSA SMRTI: Svi su vrištali, mala deca su plakala i dozivala majke!

devojcica

Foto: Milena Đorđević

Probili smo bankinu, okretali se i zaglavili u kanal. Ja sam u tom trenutku spavala. Ispala sam kroz prozor, probila sam staklo leđima, skotrljala sam se na travu, priča J. Š. (12)

Jedna osoba je poginula, a 61 povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus. Među povređenima su i deca koja su se sa roditeljima vraćala sa letovanja u Grčkoj.

JEZIVA PRIČA IZ AUTOBUSA SMRTI: Žena koja je poginula molila je da sedne upravo na to mesto! (VIDEO)

U dečju bolnicu u Tiršovoj primljeno je 14 dece. Od toga je petoro zadržano na pregledu. Jedno je teško povređeno i u šok sobi je, dvoje dece zadržano je na ortopediji, a dvoje dece na neurohirurgiji, sa lakšim povredama glave.

[adsenseyu1]

– Jedno od petoro povređene dece je na intenzivnoj nezi. Ima povredu karlice i povredu glave, ali nije vitalno ugroženo. Trenutno se nalazi u šok sobi – kaže Siniša Dučić, lekar dečje klinike.

Foto: Milena Đorđević

U klinici u Tiršovoj zatekli smo devojčicu J. Š. (12) i njenu majku koja je sedela pored nje. Ona se nalazila u autobusu i putovala je sa bakom, dekom i sestrom. Kaže daje nesreća izgledala stravično.

[adsenseyu1]

Mislim da je vozač zaspao. Probili smo bankinu, okretali se i zaglavili u kanal. Ja sam u tom trenutku spavala. Ispala sam kroz prozor, probila sam staklo leđima, skotrljala sam se na travu. U tim trenucima svi su vrištali, jaukali i dozivali pomoć. Mala deca su plakala i dozivala majke – rekla je  J. Š.

Foto: Milena Đorđević

J. Š. ima lakše povrede leđa i noge i u stabilnom je stanju. Njena baka je na VMA i ima prelom noge, deda je takođe povređen i nalazi se u Urgentnom centru, dok je njena sestra dobro.

U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa letovanja u Polihronu, istakla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

(Telegraf.rs)