STRAVIČAN LANČANI SUDAR NA AUTOPUTU: Poginula jedna osoba kod Begaljičkog brda, u smeru ka Nišu (INFO)

saobracaj

Foto: R. Ristić

Jedna osoba je poginula, a policajac je povređen u lančanom sudaru tri vozila kod Begaljičkog brda na autoputu, u smeru ka Nišu.

Fabija” je naletela na policijsko vozilo za vreme kontrole koju je policajac pokušao da izvrši nad vozačem automobila marke “audi”, koje je bilo prvo u nizu lančanog sudara.

– Policajac nas je iznenada zaustavio i dok je mu je vozač pokazivao dokumenta, osetili smo jak udarac. Sve se odigralo veoma brzo, u trenutku nismo ni bili svesni šta se dogodilo – kaže Lj. M. (50), suvozač iz “audija” i dodaje da je i njegov vozač lakše povređen.

[adsenseyu5]

U MUP-u kažu da je automobil marke “fabija” naleteo na “pajero” službeno vozilo policije, koje je od siline udarca “nabačeno” na vozilo ispred.

– Nastradao je vozač automobila koji je naleteo, dok je policajac iz službenog vozila lakše povređen. U trećem vozilu, niko nije povređen – kažu u MUP-u.

Brat vozača “audija” Bobana Arsića (39), Bojan Arsić, bio je neposredno ispred njih kad se dogodila nesreća.

– Policijsko vozilo nas je dva puta preteklo, da bi na kraju zaustavilo mog brata s desne strane autoputa. Odmah posle sudara izašli smo da vidimo kako je čoveku iz automobila koji je naleteo na policijsko vozilo i videli smo da je u beživotnom stanju – kaže Bojan, navodeći da ne zna zašto je policija zaustavila njegovog brata.

U MUP-u su za “Blic” potvrdili da je do nesreće došlo oko 15.20 sati, dok očevici tvrde da je Hitna pomoć na mesto nezgode stigla posle sat vremena, odvezavši poginulog vozača u Urgentni centar.

Uviđaj je završen, ali je kod mesta nesreće još uvek blokirana jedna traka, pa se na ovom delu autoputa saobraćaj odvija usporeno.

[adsenseyu1]

(M.Milojević, M.Nikolić, M. Beljan /Blic)