STRAŠNA SUDBINA PORODICE IZ VRBASA: Roditelji u komi, tinejdžer sahranjen, stariji sin ZANEMEO ZBOG GUBITKA BRATA

auto

Foto: Printscreen/youtube

“Mihajlo teško doživljava gubitak brata, odbija da prihvati da je Miloš nastradao i da su mu roditelji u teškom stanju”, teškim i drhtavim glasom priča za “Blic” Janoš Makša, stric Ištvana Makše (40) iz Vrbasa

Ištvan je sa suprugom Dravkom (39) teško povređen u nedelju u nesreći u Bugarskoj, dok je njihov srednji sin Miloš (14) izgubio život, a najmlađi Marko (5) zadobio potres mozga.

Proročanstvo Monahinje Makrine: U snu mi se javio patrijarh Pavle i najavio događaj koji će potresti Srbiju! (VIDEO)

Janoš, vidno potresen, jedva je smogao snage da ispriča kako tugu i bol podnosi najstariji sin ove porodice Mihajlo (17), dok se njegovi roditelji bore za život.

[adsenseyu4]

– On je kod babe i dede. Očajan je, odbija da prihvati gubitak, ali moraće. Sve je ovo jedna prevelika tuga, a svi oni su bili toliko složni da to nema nigde – plačnim glasom jedva je izustio Janoš.

Ovaj čovek pribojava se reakcije Ištvana i Dravke kada saznaju da su ostali bez sina.

– Najtragičnije će biti kada se probude iz kome. Teško će prihvatiti gubitak deteta. U ovoj situaciji ne možeš biti jak, ali vreme je tu od presudnog značaja. Ipak, mislim da će Ištvanu biti lakše da se oporavi od svega, za razliku od Dade – priča Janoš.

Rođaci strahuju od reakcije kad roditelji saznaju za gubitak sina: Ištvan i Dravka Makša

Foto: istvanmaksa / Instagram

Dok se bori sa tragedijom koja ih je zadesila, Marija Makša, Ištvanova sestra, otišla je, kako je pisao “Blic”, u Bugarsku po telo nesrećno nastradalog Miloša i krenula je put Srbije sa malim Markom

Ištvan je u stabilnom stanju i sinoć je prevezen u Klinički centar u Nišu.

– Ministarstvo zdravlja organizuje prevoz na najvišem nivou. Moja snajka je operisana i stabilno je, bili smo joj u poseti – kaže za “Blic” Marija, koja se zahvaljuje Ambasadi Srbije u Bugarskoj na tretmanu i pomoći.

Svi smo se oduševili kako Melanija izgleda, a IZNENADIĆETE SE kad čujete koliko ima godina (VIDEO) (FOTO)

Marija je, kako smo pisali, doputovala u Bugarsku u ponedeljak, dan nakon stravične nesreće i od tada je sve vreme bila kraj malog Marka u bolnici i brinula o njemu.

[adsenseyu1]

Nazapamćena tragedija u kojoj je nastradao njen bratanac Miloš, a brat i snajka teško povređeni, dogodila se u nedelju oko podneva na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil “honda” novosadskih registarskih oznaka i vozilo BMW iz Sofije.

U drugom automobilu bila je tročlana porodica iz Bugarske koja se vraćala sa odmora iz Grčke. Kako saznajemo, dva člana bugarske porodice teško su povređena, dok je treći lakše povređen.

Mali Marko zna samo da su mu roditelji u bolnici

Tetka Marija nije imala snage da kaže malom Marku da je ostao bez brata.

O Marku je u bolnici brinula njegova tetka Marija

Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, maleni dečak nije svestan kakva je tragedija strefila njegovu porodicu. Tetki se obradovao i jedino što je izustio bilo je: “Mama i tata su u bolnici”.

Kako navode članovi porodice Makša, mali Miloš (14) koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj biće sahranjen danas u 16 sati na groblju u Vrbasu.

(Dnevne.rs/izvor:Bijana Bogosav, Miloš Stanić,Blic.rs)

[adsenseyu2]