STRAH OD SRPSKIH “MIGOVA”: Evo kako su prištinski mediji preneli današnji probni let naših borbenih aviona

avion

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Dva remontovana aviona MIG 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, danas su obavila probni let sa aerodroma u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prištinski mediji ovaj događaj su pomno pratili, a pojedini su ocenili da je reč o provokaciji i podgrevanju tenzija na Balkanu.

– Ovo pojačavanje naoružanja, uključujući i dva borbena ruska aviona, može podstaći tenzije na Balkanu, a to što su Migovi stigli iz Rusije, ukazuje na jačanje uticaja Moskve u regionu – prenosi Lajmifundit.

VUČIĆ O KOSOVSKOM PITANJU: Očekujem susret sa Putinom

Podsetimo, predsednik Vučić, koji je prisustvovao prvom poletanju “moćnih krila Srbije”, zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na podršci i razvoju srpskih oružanih snaga, ministru Šojguu i ruskim stručnjacima koji pomažu, kako je rekao, na ojačanju borbene gotovosti naše armije.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na podršci i razvoju srpskih oružanih snaga-Foto: Tanjug/Zoran Zestic

– Pokazujemo koliko je Srbija ojačala i napredovala – istakao je Vučić.

Vučić je rekao da očekujemo o donaciju 30 savremenih tenkova, koji su značajni jer imaju snazniji oklop i brži su od naših. Upitan za nabavku još dva miga i helikoptera iz Belorusije, rekao je da će i to biti završeno u narednom periodu, pojasnivši da je i tu reč o donaciji, “a mi završavamo remont”.

RAMUŠ HARADINAJ PONOVO PRETI: Nema pomeranja granica, ako srpski tenkovi krenu… (INFO)

Istakao je da Srbija ima mnogo toga ove godine da slavi, pokaže.

– Srbija se ponosi svojim rezultatima, a ponosi se i svojim prijateljstvom. Za razliku od drugih, mi ih ne krijemo – objasnio je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)