STIŽE CIKLON SA JADRANSKOG PRIMORJA: Kad možemo ponovo očekivati mećavu i debeli minus!

ciscenje
– Očekuje se sneg tokom vikenda, posebno u jugozapadnim delovima zemlje. Najviše će da veje na planinama, posebno na onim višim na kojima i sad ima par centimetara – kaže meteorolog Časlav Stanojević

Nakon prilično toplog perioda, zima nam ponovo stiže. Pripremite šalove i kape, jer nas ovog vikenda očekuje pad temperature sa snežnim padavinama. Ciklon koji nam stiže sa jadranskog primorja, a koji je već doneo padavine u Hrvatskoj, ovog vikenda obojiće i Srbju u belo. Ipak, ne očekuje se veće nevreme.

Utoplite dom: Pomoću ovo jednostavnog trika stan će vam biti topliji i do 5 stepeni! (VIDEO)

– Očekuje se sneg tokom vikenda, posebno u jugozapadnim delovima zemlje. Sneg će najviše da veje na planinama, posebno na onim višim na kojima i sada ima par centimetara. Pošto nam ciklon dolazi sa juga, ti delovi zemlje će imati najviše padavina,dok će severni delovi slabo osetiti ovu promenu – kaže meteorolog Časlav Stanojević za 24.sata.

[adsenseyu1]

A da li i Beograđani mogu da se nadaju grudvanju za vikend?

– I u Beogradu će biti slabija vejavica, ali pošto nam ciklon ne dolazi iz Panonske nizije neće biti mnogo. Očekuje se i kiša i vetar, ali gotovo sigurno neće biti jače oluje – ističe Stanojević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Iako će biti osetan pad temperature, mala je verovatnoća da će padati ispod nule.

NEMATE PARA ZA GREJANJE? Otkrivamo kako da ugrejete stan bez plaćanja struje (VIDEO)Biće nekoliko stepeni iznad nule tokom dana, i za sada ne očekujemo da će biti jači mraz u narednih nekoliko dana. Zahlađenje će biti osetno, ali ništa strašno – rekao je meteorolog.

[adsenseyu1]

(24.sata)