ŠTETNO ZA SRBIJU: Vučić osudio Šešeljevo vređanje

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić govori u Dnevniku 2 RTS-a o najnovijem izveštaju Evropske komisije u Srbiji, poseti Frederike Mogerini i incidentu u Narodnoj skupštini.

– Ne volim da ocenjujem ono što su drugi ocenili. Nijihova konstatacija da je Srbija na dobrom putu je pozitivna, ali mi smo na evropskom putu zbog nas. Očekujem ohrabrenje od Frederike Mogerini. Sa Mogerini najviše razgovaram o Kosovu. Čekamo da vidimo da li će biti ZSO za tri meseca, ali ja sad kažem da je neće biti. Oni koji su stvarali kosovsku nezavisnost nemaju objektivnosti. Naša pozicija je čista ali teška. Mi kada razgovaramo sa Albancima, ne razgovaramo samo s njima već sa SAD, rekao je Vučić.

– Samo jedna stvar iz Briselskog sporazuma nije rešena, a to je ZSO. Telekomunikacije su rešene, energetika nije, ali je u sporazumu navedeno da treba da se diskutuje o tome. Neću da prihvatam licemeran pristup da su obe strane krive, rekao je Vučić.

– Srbi sa KiM će čekati još tri meseca da ih niko ne optuži da krše međunarodne ugovore. Znam Albance i njihove mentore, i više te laži ne prlaze. Oni su morali da promene svoj pravni poredak i propise da bi ih prilagodili ZSO, ali ništa nisu uradili. Ali Srbija će govoriti istinu, rekao je Vučić.

Amerika gura tzv. Kosovo u NAJVAŽNIJU SVETSKU ORGANIZACIJU: Srbija ima KECA U RUKAVU zbog kog će to biti NEMOGUĆE

– Predsednik Francuske Makron ima svoju politiku, mi to poštujemo, ali ljudi treba da razumeju da je za nas mnogo važnije da uređujemo svoju zemlju. Najveć napredak je na polju ekonomije. Danas su prosečne plate veće nego kad sam postao predsednik vlade. Gradimo auto puteve, očekujemo ugovor i pruzi Beograd-Budimpešta, imamo suficit u budžetu, nisu nam potrebni krediti, smanjujemo javni dug i dalje, biće manji od 52% BDP-a do kraja godine. Ta nas je važno da čuvamo mir i stabilnost, rekoa je Vučić.

radikali

Foto: Fonet

Vučić se dotakao i Šešeljevog incidenta od danas, kada je gazio zastavu Republike Hrvatske.

– Sve je bilo štetno danas za Srbiju. Kao predsednik Republike Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja, pretnje i gaženje zastave bilo koje suverene zemlje. To je vrlo loša poruka koju šaljemo kao narod! Postavlja se pitanje zašto smo to sebi dozvolili, ali ja na to nemam odgovor.

-Naše je da to osudimo i od toga se razlikujemo od Hrvata – naglasio je Vučić podsećajući se svoje poslednje posete u Zagrebu kada se palila srpska zastava i kada su okupljeni uzvikivali “Vučić četnik”.

VIKTOR BONDAREV: Isporuka S-300 Siriji otrezniće usijane glave NATO generala

– Naše je da to usudimo i u tome se razlikujemo od Hrvata koji nijedan icident u Zagrebu nije osuđen. Tamo su me vređali i to mi nije bio razlog da prekinem posetu.  Nisu naši državni organi no uradili. Ovo je štetno za nas jer će se Srbi u Hrvatskoj osećati loše.

Kolinda

Foto: Tanjug/Dimitrije Goli

-Zagreb najavljuje da će podići spomenik ALojziju Stepincu, i to će proći nezapažen zbog inicdenta.  Šešelj je to radio i Mogerini, pa ona nije napustila Srbiju. Dobio sam večeras obaveštenje o mitingu u Hrtkovcima i kontramitingu, a država neće dozvoliti nasilje, rekao je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)