STAV CRKVE NEREALAN U SUŠTINI: Vučić imao samo jedno pitanje za SPC, povodom DEKLARACIJE O KOSOVU

Irinej

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da u deklaraciji SPC o Kosovu nije video šta je rešenje, te ocenio da je stav crkve, nerealan u suštini, jedna “nova okolnost i teška novost”.

U stavu SPC, Kaže Vučić, nije video rešenje, već samo to da treba da ostanemo u zamrznutom konfliktu i čekamo bolje vreme.

Vučić je, nakon razgovora sa nemačkim poslanikom Ginterom Krihbaumom, kazao da ceo dan razmišlja šta da kaže i odgovori tim povodom, te da odgovor, kakav godi smislio, ne bi bio dovoljno dobar.

IVICA DAČIĆ: Šta ako dođe do napada na sever Kosova? Narod u Srbiji mora biti spreman..

– Pročitao sam deklaraciju ili saopštenje više puta. Sve sam video i sve poštujem, samo nisam nigde video šta je rešenje. Da li je rešenje da sve negiramo, da budemo protiv svega, znači da imamo zamrznuti konflikt i da čekamo neko bolje vreme. Koje bolje vreme, kada nas bude pet ili tri miliona? Kada odu svi u inostranstvo ili izgubimo stanovništvo ili svi nama pobegnu 50 godina napred  – upitao je on.

Aleksandar Vučić – Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je istakao da nema iluzuje da je moguće da svojom voljom izugura nešto što građani neće.

 Građani će doneti konačnu odluku o svemu. Našu crkvu veoma poštujem, a mislim da nijedna vlada i predsednik, a voleo bih da to pitate patrijarha Irineja, nisu pomogli toliko SPC: Mi smo dovedeni u veoma tešku situaciju, jer nemamo sada da razgovaramo o ni o čemu, ako bismo se držali onoga što je SPC donela – podvukao je on.

Vučić je rekao da bi naš odgovor bio, ako bi se držali onoga što je SPC rekla: „razgovora nema, ”ajde svi Albanci da živite u srpskoj autonomnoj oblasti“.

 To je toliko nerealno… Ne bih da kažem nijednu težu reč, nemam pravo ni smelosti. Svi govore o svetoj zemlji, samo niko neće na tu svetu zemlju da ide da živi – naglasio je on.

VUČIĆ OBJASNIO ŠTA ZNAČI ZAHTEV MMF ZA POVEĆANJE PENZIJA: Više od 70 odsto penzionera NE BI DOBILO NIŠTA

Kazao je da svi pričaju o tome šta je za nas Kosovo, ali je, primećuje, za nas Kosovo važno kada treba da udarimo nekom politički šamar, a kada treba konkretnim delom da pokažemo – onda nije ništa, nažalost, konstatovao je on.

Početak Sabora SPC – foto: SPC

Vučić je rekao da ne spada u tu kategoriju i da njemu znači Kosovo mnogo, zbog čega se ovako teško bori, za razliku od onih koji sa oduševljenjem prihvataju nešto što je odbijanje svakog rešenja, i to onih koji su doprineli jednostranom proglašenju nezavisnosti, koji su se borili samo za vlast u Beogradu, a nikada za svoju zemlju, koji mu sada drže pridike.

SAMO JE VUČIĆ ODRŽAO REČ: Otkriveno šta je Putin rekao predsedniku Srbije o NATO paktu

– Ovo je za nas nova okolnost i teška novost. Objasnite mi da li ima bilo ko od vas ko želi da ode da živi u Štimlje ili Glogovac. Pokažite mi i jednog Srbina koji bi to učinio sa svojom decom. Kada mi ga pokažete držite mi predavanje, solite mi pamet – poručio je on.

Vučić je izrazio uverenje da će narod iskazati svoju volju i da će svako nositri svoj krst – neko dana, a neko u budućnosti.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)

 

1 Comment on "STAV CRKVE NEREALAN U SUŠTINI: Vučić imao samo jedno pitanje za SPC, povodom DEKLARACIJE O KOSOVU"

  1. miha bukovac | 12. маја 2018. at 12:09 |

    Pre svega, ovaj pop (“patrijarh” Irinej Gavrilović) je lopov u svakom pogledu, pokvarenjak je, poročan i hedonist, ni u čemu nije asketa, voli život u prestonici i društveni sjaj i fokus kamere! Zašto ne ide u Pećku patrijaršiju ako je “patrijarh”? On bi da šalje mlade ljude u rat a on da daje intervjue po novinama. Živeo je u doba Broza, bio je zreo čovek, valjda je umeo da misli, ali tada ga zanimale samo mlade žene (jebo mu pas mater i oca lopovskog!) Bilo mu je dobro (i sada mu isato) ne radi i nikada nije ništa radio, drugi su radili i gradili za njega i davali mu novac sa kojim je se on dobro provodio i tako je naučio! Pizda mu materina popovska – lopovska!

Comments are closed.