SRPSKO POREKLO: Tačijev PRADEDA bio srpski pop?!

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Bože sačuvaj – Tačijev pradeda bio je pop!

Hašim Tači, predsednik samoproglašene države Kosova, zločinac iz OVK i omražena ličnost u našoj zemlji, zapravo ima srpsko poreklo, a mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sad je otkrio i podatak da je Tači direktni potomak jednog pravoslavnog sveštenika.

– Kažu za ovog najvećeg zločinca među Albancima, da je potomak nekog sveštenika Danilovića, koji je raščinjen zbog toga što se oženio nekom drugom ženom, muslimankom, poturčio i evo šta se izrodilo i od njega sada šta se rađa – kazao je mitropolit.

MAFIJA UBISTVOM ADVOKATA POSLALA PORUKU: Niko ne sme da sarađuje s Lukom Bojovićem!

Nedavno je Mustafa Nanon, novinar i politički analitičar iz Albanije, izneo tvrdnju da Albanci sa KiM imaju srpsko poreklo, što je, logično, izazvalo burne reakcije među njima, jer im ne prija da čuju tako nešto. Istovremeno, Mrdmend Meja, univerzitetski profesor sa Kosova, podelio je na Fejsbuku studiju koja se bavi pitanjem porekla Albanaca. Na osnovu te studije izgleda da je poreklo Albanaca blisko grčkom, sicilijanskom, vlaškom, dok više od 60 odsto Albanaca ima srpske gene.

Božidar Kljajević, poznati beogradski etnolog i istoričar, prokomentarisao je studiju navodeći da je veoma realna.

– Albanci kojima ovo nije prijatno da čuju treba da se pomire sa istinom. Ne znam da li baš 60 odsto njih ima srpske gene, ali 40 odsto je sigurno. Albanci vode poreklo iz oblasti koja se zvala Albana, a nalazila se na južnim delovima Kavkaza i Kaspijskog mora. Odatle su došli u 12. i 13. veku i naselili se u južne delove Epira – kaže Kljajević.

“MOLILA SAM ČOVEKA DA GA NE DIRA” Vlasnica prodavnice u Beogradu otkrila šta je prethodilo teškom incidentu

Istoričar objašnjava da mnoga albanska plemena imaju srpsko poreklo.

– Na prostorima severne Albanije imate albanska plemena Hoti, Kastrati, Klimenti, Krasnići, a svi oni imaju srpsko poreklo, kao i pleme Gaši, oni su čak u rodu sa Bjelopavlićima i Dukanićima. Skenderbeg je srpskog porekla, deset kolena iza njega su sami Srbi.

crtež

Foto: wikipedia

-Ta analiza je samo potvrdila da smo jedan narod sa različitim imenima. Naš prvi svetac Jovan Vladimir je sahranjen u Albaniji i taj grob čuvaju neki čestiti Albanci. Isto tako su Makedonci kompletno poreklom Srbi, a ni oni danas to neće da priznaju – objasnio je istoričar.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Alo)