“SRPSKI DŽEJMS DIN” Na današnji dan preminuo tata Vuka Kostića-Jugoslavija i dalje plače za njim

glumac

Foto: Printscreen/instagram

Možda i niste znali kakav “pedigre” ima popularni glumac Vuk Kostić – njegov deda Nestor Kostić bio je jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, pre Drugog svetskog rata, a njegov otac, Mihajlo Kostić Pljaka, takođe je bio naš poznati glumac.

Mediji su ga prozvali “srpski Džejms Din” – zbog glumačkog talenta, ali i šarma, stava, devojke su navodno ludele za njim.

Međutim, za razliku od Džejmsa Dina, za kojeg se vezuje ona “živi brzo, umri mlad”, Mihajlo Kostić Pljaka je poživeo da izgradi glumačku karijeru i porodicu. Kad je karijera u pitanju, “daske koje život znače” bile su mu prvi izbor – bio je stalan član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je igrao i u nekim predstavama Ateljea 212, Zvezdara teatra…

 

[adsenseyu4]

U svet filma ušao je 1957. godine ulogom opasnog momka u ostvarenju “Subotom uveče”, a poslednju rolu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999). U međuvremenu je bio šef obezbeđenja u “Sivom domu”, Pavle u “Povratku otpisanih”, a mlađa publika mogla je da ga vidi u serijama “Srećni ljudi” i “Gore dole”.

sin

Foto: Printscreen/fejsbuk/Vuk Kostić

Što se privatnog života tiče, skrasio se sa Gordanom, profesorkom na Institutu za strane jezike. Dobili su dva sina – Vuka, koji je krenuo očevim stopama i danas je jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, i Nestora, koji je profesionalni ronilac. Mihajlo Kostić Pljaka preminuo je 2001. godine od leukemije, u 67. godini. Iste godine Vuk Kostić je imao svoju prvu veliku premijeru filma “Apsolutnih sto”. Nažalost, njegov otac nije doživeo da sa sinom prošeta crvenim tepihom.

[adsenseyu1]

– Mene je ćale dobio u svojoj 46, a mog brata u 45. godini. Nažalost, izgubio sam ga kada sam imao dvadeset i jednu, ali zaista sam imao savršenog oca. Nekom ćale živi 100 godina, ali ne budu u dobrim odnosima. Sve što je znao u životu, Pljaka je preneo na mene, od glume, jedrenja, lova… Bilo mi je uzbudljivo da gledam šta on radi i gurao sam se da doživim delić onoga čime se bavio. Tako ću i ja pokušati da ličnim primerom inspirišem svoje potomke – rekao je Vuk Kostić u jednom intervjuu za Story. Pored glumačkog talenta, od oca je tako nasledio i ljubav prema lovu, zbog čega ga mnogi kritikuju – navodno ga je prvi put u lov poveo kao šestogodišnjeg dečaka. Njegov brat, pak, od oca je nasledio nešto sasvim drugo.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:noizz.rs)

 

[adsenseyu2]