SRPSKI AVIONI JURILI BESPILOTNE LETELICE: Otkrivamo kako je sprečeno ŠPIJUNIRANJE NAŠE TERITORIJE!

dron

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Ništa ne može ni da uđe na našu teritoriju ni da izađe sa nje a da mi to ne znamo, da to nismo ispratili i procenili da li je realna opasnost ili ne, kaže za Kurir ministar odbrane Vulin.

Bespilotna letelica, koja je u našu zemlju ušla iz pravca Rumunije u vreme hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, napravila je krajem marta žestoku dramu na nebu iznad naše zemlje, ali su njen cilj – da snimi kretanje Vojske Srbije – osujetili srpski borbeni avioni koji su poleteli iz Kraljeva, otkriva Kurir!

– Čim je bespilotna letelica, iza koje najverovatnije stoji NATO, uočena na teritoriji Srbije, preduzete su konkretne mere. Podignuta su i dva borbena aviona Vojske Srbije, koja su poleteli iz Kraljeva i jasno dala do znanja da će je srušiti, pa je njeno nadletanje srpskog vazdušnog prostora prekinuto – otkriva izvor Kurira iz bezbednosnih struktura i dodaje:

– Ta letelica je ovde primećena 26. marta, kada je u severnoj Kosovskoj Mitrovici uhapšen Đurić, ali i naredna četiri dana. Nema sumnje da se na ovaj način želelo pratiti kretanje srpske vojske, jer je naš državni vrh razmišljao da se, u slučaju kulminiranja nasilja Albanaca, podigne borbena gotovost vojske.

VELIKA PLJAČKA SRPSKE IMOVINE NA KiM: Albanci koriste i mrtve Srbe da otmu milijarde evra

-Naime, razmatrala se mogućnost da se pripadnici Vojske sa specijalnim jedinicama MUP u krajnjoj liniji lociraju duž administrativne linije i intervenišu u slučaju da Albanci pokušaju za zauzmu sever KiM, pa je neko sa strane očigledno želeo da prati svaki korak naših bezbednosnih snaga.

Kako dodaje naš sagovornik, letelica se kretala u centralnoj Srbiji, nedaleko i od Beograda, a 28. marta i duboko u unutrašnjosti države. Inače, duž auto-puta bila je na visini manjoj od 800 metara kako bi izbegla radare našeg PVO.

POMEŠAO BABE I ŽABE? Krstićev tvit izazvao burne reakcije građana Srbije na Uskrs (FOTO)

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, juče za Kurir nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ova dešavanja na nebu iznad Srbije.

– Naše nebo je bezbedno, RV i PVO je uvek spreman da zaštiti integritet našeg neba u potpunosti. Dakle, ništa ne može ni da uđe na našu teritoriju ni da izađe sa nje a da mi to ne znamo, da mi to nismo ispratili, da nismo procenili da li je nešto realna opasnost za nas ili ne – naveo je Vulin i dodao:

– Uvek je moguće da neko pokuša da proveri kakvo je stanje, gde se šta nalazi, šta se dešava na teritoriji… Ali građanima mogu da kažem: Budite mirni, Srbija je bezbedna.

INCIDENT NA SRPSKOM NEBU: Bespilotna letelica izviđala kretanje Vojske Srbije, naši avioni poleteli da je OBORE?!

VEROVATNO SNIMALI I MITROVICU

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, kaže da nije neobično to što je bespilotna letilica došla iz Rumunije, jer je ta zemlja članica EU, a pre svega NATO. Na rumunskoj teritoriji su, navodi on, i baze Alijanse.

ODLUKA KOJA ĆE RAZBESNETI AMERIKU I EU: Vučić ide kod Putina na inauguraciju!

– Bespilotne letilice ili drugi obaveštajni alati bili su angažovani verovatno i na Kosovu, odnosno na teritoriji severne Mitrovice, u vreme pripremanja akcije hapšenja Marka Đurića.

Hronologija

DRAMA IZNAD SRPSKOG NEBA

– Letelica prvi put u Srbiji primećena 26. marta, nedaleko od Beograda, i to kada je na KiM uhapšen Đurić

– Ušla iz pravca Rumunije, verovatno iz baze Devesel

SUKOB NA POMOLU: Tramp obećao odgovor na hemijski napad, Rusija preti: Posledice će biti nesagledive!

Kretala se duž auto-puta na visini manjoj od 800 metara

– I naredna četiri dana od hapšenja Đurića letelica je primećena u nekoliko navrata

SIRIJSKI PAKAO: Otkriveni motivi Izraela u pohodu na Siriju

– Duboko u unutrašnjosti Srbije viđena je 28. marta

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)