SRPSKA TROBOJKA PONOVO SE VIJORI NA KOSOVU: Zastava postavljena u Velikoj Hoči kod Orahovca kod spomenika nestalim i kidnapovanim Srbima (FOTO)

Kosovo

Foto: RTS

Žitelji Velike Hoče kod Orahovca ponovo su postavili zastavu Republike Srbije kod spomenika nestalim i kidnapovanim Srbima u Hoči i Orahovcu, tri dana pošto su je nepoznate osobe uklonile.

Zastava je uklonjena u četvrtak uveče. Spomen-obeležje nestalim i kidnapovanim Srbima podignuto je na ulazu u Veliku Hoču iz smera Orahovca.

Meštani Velike Hoče preneli su RTS-u da je tokom skidanja zastave polomljen jarbol i odbačen u blizini spomen-obeležja, te da je, prema tragovima, u ukljanjanju učestvovalo više osoba.

Slučaj uklanjanja srpske zastave prijavljen je policiji. Nedaleko od Velike Hoče, na putu prema susednom selu Zočište, nepoznate osobe šest puta su uklonile ploču postavljenu na mestu gde se pretpostavlja da su nestali novinari Radio Prištine, Đuro Slavuj i Ranko Perenić.

SRAMOTNO: EHF “seli” kvalifikacioni turnir iz Srbije zbog uslova koje diktira tzv. Kosovo!

U Velikoj Hoči i Orahovcu živi nešto manje od 1.000 Srba, od blizu 10.000 koliko ih je živelo na području opštine Orahovac do 1999. godine.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: RTS)