SRETAN KRAJ: Majka koja je napustila bebu u vranjskom porodilištu, predomisla se i VRAĆA SE PO NJU

dodatak

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Slučaj ostavljene bebe na ginekološko-akušerskom odeljenju Zdravstvenoig centra u Vranju rešen je na najbolji način, jer su se roditelji dečaka predomislili i ipak odlučili da dođu po novorođenče.

Načelnik vranjske guinekologije dr Goran Radojčić potvrdio je da se majka dečaka rođenog 7. januara javila jutros glavnoj sestri i rekla da će doći po svoju bebu.

Na neonatologiji vranjske ginekologije ističu da su odmah posle radosne vesti pokrernuli postupak da mališan izađe iz bolnice.

[adsenseyu4]

Kako saznajemo, Socijali radnici su uspeli da ubede roditelje da zadrže dete koje je majka ostavila u bolnici nakon porođaja.

Načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Zdravstvenog centra u Vranju dr Goran Radojčić potvrdio je ranije danas za „Blic“ da je majka ubrzo posle porođaja samovoljno napustila porodilište i da o zdravo rođenoj muškoj bebi brinu lekari i medicinske sestre na odeljenju neonatologije.

–  Beba se nalazi u dečjem boksu ginekologije. O novorođenčetu danima brine osoblje neonatologije. Njegovoij majci je ovo bio šesti porođaj. O roditeljima novorođenčeta ništa ne znam, a kada je porodilja pobegla iz porodilišta odmah smo obavestili policiju i Centar za socijalni rad – rekao je dr Goran Radojčić.

Na ginekologiji Zdravstvenog centra u Vranju, na kojem se svake godine čuje plač od 1.600 do 1.700 beba, ne pamte nemio slučaj bekstva majke iz porodilišta, koja se surovo ordiče svog poroda. Zbog rođenja na Božić, brižne medicinske sestre od milošte zdravo rođenoj muškoj bebi nadenuli su ime Bogdan.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:V.P.,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]