SRCE JE HTELO DA PREPUKNE: Dejana je zaustavila patrola Žandarmerije, a zbog onog što je usledilo ostao je bez reči

interventna

Foto: MUP/Promo

Dejan Milutinović vozio je automobil jedno veče kada ga je zaustavila patrola Žandarmerije. Stao je, izvadio dokumenta, a oni – novčanik. Ono što je usledilo, ostavilo ga je u šoku, ostao je bez reči, a srce je, kaže, htelo da prepukne.

“Zaustavlja me patrola Žandamerije sinoć u kasne sate. Prilaze momci vozilu. Krenuo sam da im spremim dokumenta. ‘Dobro veče’ – kaže jedan – ‘ne treba, nismo vas zbog toga zaustavili’. Drugi me pita: ‘Je l’ ovo vaš sin na kolima? Zbog toga smo vas zaustavili.’ U jednom trenutku, momci su izvadili pare. ‘Želimo da doniramo za pomoć Vasi.’ Izgubio sam se. Nisam znao šta da kažem. Ostao sam bez reči. A srce ‘oće da pukne”, opisao je Dejan Milunović ovu scenu, pre nekoliko dana na Fejsbuku.

Dejan Milutinović je otac Vasilija (4), obolelog od Westovog sindroma, za kog se prikupljaju sredstva za lečenje.

Kako se navodi na sajtu fondacije “Budi human”, Vasilije se od rođenja bori sa najtežim oblikom Westovog sindroma i drugim oblicima retardacije mozga.

“On je veseo i nemiran dečak i skoro uvek ima osmeh na licu, što sve koji ga pogledaju potpuno razoružava. Mamu Draganu, oca Dejana i starijeg brata Strahinju najviše obraduje kada vide mali, ali ipak napredak u njegovom psihičkom, kao i u fizičkom stanju. On ih sve razume, zna gde mu je uvo, gde mu je nosić i sve ih pomazi uveče pred spavanje, ali još ne može sam da sedi, da drži glavu, da govori ili hoda, a verujemo da bi najradije trčao kao svaki njegov vršnjak”, navodi se nas staju Fondacije.