SRCE DA PREPUKNE: Porodili trudnicu iz Niša u 7. mesecu, beba umrla posle 3 dana, a za njom i majka!

devojka

Foto: printscreen/fejsbuk

Nišlijka Ivana Kostić (32) i njena beba Vera preminule su u GAK Višegradska u Beogradu, pod još nerazjašnjenim okolnostima. Majka je preminula u Kliničkom centru Srbije, a beba na Institutu za neonatologiju

Nesrećna žena koja je bila u sedmom mesecu trudnoće zbog komplikacija je upućena iz Niša na dalje lečenje u bolnicu u Višegradskoj gde se 25. juna porodila carskim rezom. Tri dana kasnije beba preminula, a ubrzo za njom i majka.

DANAS JE IVANJDAN: Po NARODNIM VEROVANJIMA evo šta danas treba, a šta nikako NE SMETE da uradite!

Niko od njene porodice ne želi da komentariše tragediju, a na Fejsbuku je formirana grupa “Pravda za Ivanu i Veru” gde su ljudi izrazili ogorčenje tragedijom i zatražile odgovornost lekara.

[adsenseyu4]

Povodom ovog slučaja jutros je u Klinički centar stigla anonimna prijava, pa je direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović odmah oformio komisiju i naložio unutrašnji nadzor.

– Jutros u 7.39 časova na mejl Kliničkog centra stigla je nepotpisana poruka sa nazivom “primedba na rad lekara”. Poruka se odnosila na navodne propuste u zbrinjavanju Ivane Kostić. Odmah sam naložio da se obavi unutrašnji nadzor i utvrdi da li je zaista bilo propusta naših lekara. Ukoliko to bude utvrđeno preduzeće se odgovarajuće mere – saopštio je Radovanović.

Goran Stanojević, zamenik direktora za Hirurška pitanja kazao je da je Ivana Kostić primljena na Ginekološko akušersku kliniku 21. juna.

nesreća

Foto: printscreen/fejsbuk

– Obavljena je redovna dijagnostika koja se vrši kod trudnica. Urađena je laboratorijska analiza i ultrazvuk. Ustanovljeno je da je sa bebom sve u redu, ali da kod trudnice postoji tromboza vena jetre tzv. “Bud Chiari” sindrom sa početnim znacima lošeg funkcionisanja ovog organa. Dobila je adekvatnu terapiju i 24. juna prebačena na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj – objašnjava Stanojević.

On je ponovio da je jutros oformljena komisija za unutrašnji nadzor povodom smrti porodilje i njene bebe.

ČOVEK SA DVA LICA, ALI BUKVALNO: Drugo mu stoji na POTILJKU i izgovara samo DEMONSKE REČI (VIDEO)

– Komisija ima rok od 48 sati da uradi izveštaj sa kojim će javnost biti upoznata – najavio je Stanojević.

Niko od porodice preminule žene nije hteo da komentariše tragediju sa obrazloženjem da čekaju njenu medicinsku dokumentaciju.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Majka i beba juče su sahranjene na niškom Novom groblju.

U Ministarstvu zdravlja rekli su za list Alo da su upoznati sa slučajemk i da već zdravstvena inspekcija ispituje sve činjenice u Kliničkom centru Srbije.

REKAO ISTINU, SVIĐALO SE NEKOME ILI NE: Kusturica prokomentarisao u SVOM STILU Jokićevu odluku o neigranju za reprezentaciju Srbije

– Direktor Kliničkog centra u Nišu već je preduzeo sve da se sprovede takozvani unutrašnji stručni nadzor u vezi sa lečenjem preminule pacijentkinje – navode u Ministarstvu zdravlja.

 

(Dnevne.rs/Izvor:D.R.,Telegraf.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]