SRBIJA UVODI ZABRANU?! Ove automobile više NEĆETE MOĆI DA UVEZETE

auto

Foto: Beta / Miloš Miškov

Trivan je juče izjavio da njegovo ministarstvo i vlada uveliko razmatraju mogućnost da od početka naredne godine bude zabranjen uvoza automobila s najlošijim motorima

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan najavio je danas da će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom evro 3 standarda.

– Time zaista bitno utičemo na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Ja sigurno neću odustati od ovoga – da se zabrani uvoz najstarijih vozila sa evro 3 motorom – poručio je Trivan gostujući na Tv Prva.

“UNIŠTI CILJ! PONAVLJAM, UNIŠTI CILJ!” Bombardujući kolonu izbeglica, ubili 73, a ranili 36 civila! NATO pokušao za masakr da okrivi SRBE

Trivan je juče izjavio da njegovo ministarstvo i vlada uveliko razmatraju mogućnost da od početka naredne godine bude zabranjen uvoza automobila s najlošijim motorima – evro 3 i 4, kao i automobila starijih od 10 godina.

Ministar je objašnjavajući svoju izjavu rekao danas da se može videti, ako se analiziraju podaci za svaku godinu, da od ukupnog broja polovnih vozila koja se uvezu više od 50 odsto budu najstarija vozila, starosti preko 11 godina, kao i da su uglavnom u evro 3 kategoriji i sa dizel motorom.

– Mora ozbiljno da se pogleda statistika. I nećemo da odustanemo od toga da nađemo rešenje za ta vozila koja najviše zagađuju – dodao je Trivan.

PIJANI MUŽ UDARAO ŽENU KOD GOLUPCA: Zvocala mu što vređa Vučića i što se u alkoholisanom stanju vratio s protesta koji je održan u Beogradu

Na pitanje šta će biti sa takvim vozilima koja se već voze na našim ulicama, ministar je rekao da korišćenje tih vozila ne može da se zabrani.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Nezavisni)