SRBIJA NA ZAHTEV EU DIŽE ZID NA GRANICI I ZATVARA BALKANSKI PUT MIGRACIJA: Evo kako će Beograd rešavati problem MIGRANATA!

vulin– Ne bi smo mi bili jedina zemlja koja se zidom štiti od priliva migranata, ali iz njihovog iskustva ne vidim da je to trajno rešenje – kaže Vulin

Srbija će podići zid na granici sa Makedonijom kako bi sprečila nekontrolisan ulazak izbeglica, ako EU bude to od nas tražila, kaže ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima EU će problem migranata rešavati tek u oktobru, “kada bi moglo sve da bude kasno”.

– Ne bi smo mi bili jedina zemlja koja se zidom štiti od priliva migranata, ali iz njihovog iskustva ne vidim da je to trajno rešenje. Mi smo trenuutno najorganizovanija država u okruženju, jer štitimo i domaće stanovništvoi te jadne ljude koji beže – kaže Vulin.

Vulin kaže da će Evropski savet konačnu odluku po pitanju migranata dati tek u oktobru i da će Srbija tek kada Brisel bude formulisao svoju politiku odrediti svoje korake.

Ministar za rad i boračka pitanja tvrdi da Srbija neće podizati “grad za migrante”, jer ne želi da za njih pravi koncetracione logore.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

(Informer)