SRBIJA LEGALIZUJE GEJ BRAKOVE: Gejevi i lezbijke pored građanskog venčanja USVAJAĆE I DECU! (INFO)

beograd
Prednacrt građanskog zakonika odškrinuo je vrata za zakonsko priznanje istopolnih brakova u Srbiji i za mogućnost da gej brakovi usvajaju decu

Prednacrt građanskog zakonika odškrinuo je vrata za zakonsko priznanje istopolnih brakova u Srbiji, a on predviđa da odnosi partnera mogu biti regulisani i mimo braka, pa čak i kao ortakluk!

Prednacrt građanskog zakonika od 26. juna je na javnoj raspravi, a o istopolnim brakovima izjasniće se Komisija za izradu zakonika tek nakon završetka rasprave.

Ako stručna i šira javnost u Srbiji zauzmu stav da je moguće legalizovati istopolne zajednice to će se onda urediti posebnim zakonom.

Istopolne zajednice, prema ovim predviđanjima ne bi nužno morale biti bračne, a ako bi do sklapanja braka došlo propisi, prava i obaveze, način podele i nasleđa imovine regulisali bi posebni propisi, a to može biti na više načina pa čak i kao ortakluk.

Što se tiče usvajanja dece, prema rečima Slobodana Petrovića, predsednika Radne grupe za izradu zakona svako ko ispunjava zakonske uslove da bude usvojilac, može i da usvoji dete, a prema tim rečima, ako bude usvojen zakon koji reguliše istopolne zajednice, život u njoj ne bi bio prepreka za usvajanje dece.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Večernje novosti)

4 Comments on "SRBIJA LEGALIZUJE GEJ BRAKOVE: Gejevi i lezbijke pored građanskog venčanja USVAJAĆE I DECU! (INFO)"

  1. Daleko smo dogurali a natalitet ce jos vise opasti pa cemo na kraju i nestati.

  2. Divno! jos samo da se legalizuju eksplicitni odnosi sa usvojenicima i krvnim srodnicima, pa smo postigli sopstveni (ne)moralni maksimum!

  3. Kad pederi vode drzavu moraju legalizovati pederluk.

  4. peder je drugi oblik a homoseksualci je …to je vec poentiranje za one koji donose taj zakon jer se i oni sami osecaju takvim i nije cudo sto ga donose da bi sami sebe opravdali njih ne brine rakcija vecine a time uvlace i bolest na velika vrata sve rade ono sto radi zapad a samo ne i standard naroda da bi to uradili prvo bi trebali standard da dignu na nivo te kvazi evrope a ne da im narod gladan i bos i go podrzi njihove bolesne ciljeve no mene cudi sto verske zajednice o tom pitanju cute i ne glasa pustaju to je zanimljivo kao da je crkva i glavni motor naroda nestao …….

Comments are closed.