“SRBI SU NAIVNI, ZGODNI I PUŠE OD JUTRA DO SUTRA”: Evo kako nas vide turisti koji obilaze našu zemlju

zastava

Foto: pixabay

Stranci ne kriju da najveći utisak na njih ostavlja gostoljubivost i lepota naših ljudi, ukusna hrana, niske cene i besplatni ulazi u tvrđave i manastire, zbog čega nas i nazivaju “poslednjim romanticima”.
 S druge strane, zameraju nam na arhitektonskom neskladu, oronulim fasadama i grafitima, psima lutalicama, bahatim taksistima i nervoznim vozačima, nepostojanju info-tabli na engleskom i latiničnih naziva ulica, a najviše na – duvanskom dimu u javnim objektima, piše “Turistički svet”.Turisti nam zameraju to što ljudi puše cigarete “od jutra do sutra“ i da je potrebno da postoji zona u kojima nepušači mogu da se osećaju prijatno.

Oduševljeni su izgledom naših žena jer s obzirom na životni standarad začuđeni su koliko su negovane i doterane.

– Žene se jako lepo oblače, prate modu, verovatno sve što zarade troše na garderobu, to se vidi. (…)
– Ja da živim ovde, ja bih se ljubio sa svim ženama po tri puta. Mora da se poštuje običaj. Stalno bih to zloupotrebljavao. (…)

[adsenseyu1]

– Muškarci su vam zgodni, visoki mačo tipovi, kladim se da se boje žena, kao zec lovca.
– Na svakom koraku nalazi se kafeterija. Ovde svi piju kafu ceo dan. Ali shvatili smo da nije suština u pijenju kafe, nego u ćaskanju.
– Vaš prijatelj na kafi je i sveštenik za ispovest i psihijatar.

pejzaz

Foto: Dnevne.rs

Turisti kada se vrate u svoju domovinu pamte toplinu i otvorenost našeg naroda. Neki nas definišu kao dostojantstvene i ponosne.

Sa druge strane smatraju nas naivnima jer ne naplaćujemo ulaze u crkve, manastire, tvrđave itd.

Turisti u Beogradu najčešće obilaze Stari grad, Kalemegdan, Terazije, Stari dvor, Kuću cveća, Beli dvor, Hram Svetog Save i Skadarliju. Što se Srbije tiče, fascinirani su lepotom nacionalnih parkova.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: turistickisvet.com)