SRBI SA KOSOVA, NA ZADUŠNICE DOŠLI SU DO GROBOVA SVOJIH NAJMILIJIH! Prizor koji su tamo zatekli slama i najtvrđa srca (FOTO)

Kosovo

Foto: Printscreen / Twiter

Srbi sa Kosova i Metohije juče su u južnom delu Prištine izašli na pravoslavno groblje kako bi obeležili zimske Zadušnice.

Prizor koji su tamo zatekli slama i najtvrđa srca.

Naime, nekoliko stotina Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice posetilo je grobove svojih najmilijih. Oni su do groblja stigli autobusima u pratnji  Kosovske policijske službe kako bi zapalili sveću, ali su zatekli porušene spomenike koje  Kosovski Albanci skrnave iznova i iznova.

Inače, oko  400 srpskih pravoslavnih grobalja u Kosovu uništili su albanski teroristi od 1999. godine, očito do danas nisu prestajali što dokazuju i fotografije: 

Srbi sa Kosova i Metohije su na žalost i ove godine obeležili zimske Zadušnice usred vandalizovanih grobova njihovih rođaka.

“Osećanja su mi pomešana. Volim da dođem i obiđem grobove svojih najmilijih ali uvek kada dođemo, nešto novo je polomljeno”, rekla je Slavica Jargić za TV Most.

ISTORIČAR IZ RUSIJE REŠIO MISTERIJU?! Evo ko je stvarno bio TITO!

Groblje je zaraslo u korov, a sve se više uočavaju prazni grobovi, prenosi RTV KiM, navodeći da Srbi koji su se iselili iz Prištine iz godine u godinu prenose posmrtne ostatke svojih članova porodice koji su tu bili sahranjeni.

“Apelujem i ovom prilikom na članove porodica da ne odnose ostatke svojih srodnika, svojih bližnjih sa groblja, zato što to nije njihova želja. Njihova želja je da oni počivaju ovde na ovoj zemlji”, rekao je Mitrović, prenosi RTK2.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)