ŠOK: Ministar najavio kaznu do 1.500 evra, za sve roditelje čija deca beže iz škole! (INFO)

pismo

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Oni i ne znaju da im deca beže iz škole, normalno je da se to krije u tim godinama. Jeste li vi nekad pobegli iz škole? Ko nije nikad pobegao sa nekog časa?!, pita se sociolog Božović, iznenađen ovom odlukom

Svi roditelji čija deca budu imala više od 20 neopravdanih izostanaka u školi biće kažnjeni sa 1.500 evra ili 184.241 dinara!

Ovo je kao novinu u srpskom sistemu obrazovanja juče najavio novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvojaMladen Šarčević.

[adsenseyu4]

“Ja sam to primenio u svojoj školi i dalo je uspeha. Mora da se postavi pitanje odgovornosti porodice učenika koji beže sa časova”, objasnio je on jedan od svojih predloga.

Ministar Šarčević je najavio još i formiranje novih nezavisnih roditeljskih tela koja će moći da kontrolišu i ocenjuju nastavnike i direktore u školama.

ucenici

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Čak i roditelji i stručnjaci smatraju da bi ovo moglo da bude rešenje jednog od problema u školstvu.

Sa druge strane, sociolog Ratko Božović smatra da bi ova odluka samo prouzrokovala dodatne probleme i u porodici i u školi.

[adsenseyu1]

“Represijom, a kamoli novčanim kažnjavanjem se ne rešava ništa! Roditelji rade po ceo dan jer su i ovako siromašni, pokušavaju da zarade za život. Oni i ne znaju da im deca beže iz škole, normalno je da se to krije u tim godinama.

Jeste li vi nekad pobegli iz škole? Ko nije nikad pobegao sa nekog časa?! Škola i roditelji treba da sarađuju zbog dobrobiti deteta, a ne da se međusobno optužuju i ocenjuju”, uveren je sociolog i dugogodišnji profesor.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]