SO NA RANU! AUTOBUS SMRTI OSTAVLJEN PORED ŠKOLSKOG DVORIŠTA: Prepun krvi stoji tu da ga deca gledaju svaki dan?! (FOTO)

nesreća

Foto: Telegraf

Jednom našem đaku je najbolji drug poginuo u tom autobusu, za njega ovaj autobus znači svakodnevno podsećanje na stravičnu nesreću. I drugi đaci su imali prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u autobusu, kažu profesori

NIŠ – Autobus iz teške saobraćajne nesreće u Donjem Međurovu parkiran je odmah pored školskog dvorišta Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“.

Prema rečima profesora, đaci od dana nesreće kada je voz udario u autobus svakodnevno su suočeni sa stravičnim slikama autobusa, prepunog krvi, pišu Niške vesti.

„Deca su bila vidno potresena prvog dana kada je autobus, pun krvi tu ostavljen, ali nažalost ta slika ih i dalje prati pošto drugog prolaza kada idu i vraćaju se iz škole nema“, kažu profesori iz ove škole koji su želeli da ostanu anonimni.


Policija je na prostoru parkinga Elektronske industrije, ogradila jedan deo koji koristi za vozila kojim je napravljeno neko krivično delo i ona tu stoje dokle god traje sudski postupak. Tako se i autobus iz stravične nesreće kod Donjeg Međurova našao na tom prostoru.

STIPE MESIĆ PODSEĆA: Rekao sam Nemcima još 1991. da će se i SRBIJA KUPATI U KRVI (INFO)

– Isti dan je autobus dovezen i ostavljen uz ogradu košarkaškog terena i školskog dvorišta. Na tom terenu deca svakodnevno igraju košarku, a kada je lepo vreme tu se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja, ističu u školi “Mija Stanimirović”.

Ono na šta niko nije računao, to je da će deca biti suočena sa stravičnim prizorom, a i na to da su mnogi đaci koji pohađaju školu Mija Stanimirović upravo iz Donjeg Međurova i okolnih sela.

„Jednom našem đaku je najbolji drug poginuo u tom autobusu, za njega ovaj autobus znači svakodnevno podsećanje na stravičnu nesreću. I drugi đaci su imali prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u autobusu“, rekli su profesori koji su želeli da ostanu anonimni.

Iz škole još upozoravaju da je na taj način zatvoren jedini prelaz iz škole prema autobuskom stajalištu.

“NASILNO PRIPAJANJE SRBIJI 1918.” Đukanović izvređao srpske žrtve u NAJSRAMNIJEM GOVORU IKADA (VIDEO)

Dodaju i da ovo upozorenje putem medija neće biti jedini način njihove borbe, jer pojedina odeljenja pripremaju peticiju.

(Dnevne.rs/Kurir.rs /Izvor: /Niške vesti/Foto: M.S.)