SNIMIO KAKO ULAZI U OLUJU: Našli su se usred nevremena na auto-putu kod Beograda, a onda im se dogodila najveća NOĆNA MORA SVAKOG VOZAČA (VIDEO)

automobili

Foto ILUSTRACIJA: Dnevne.rs /pixabay

Jaka oluja pogodila je Novi Sad i druge delove Vojvodine u nedelju popodne, nakon čega nevreme nije zaobišlo ni Beograd. Jak vetar je velikom brzinom čupao drveće, nosio krovove, a bilo je povređenih. Ipak, u koštac sa ovom olujom “lice u lice” našli su se vozači.

Jedan od njih snimio je kako ulazi u oluju, a malo je reći da je prizor zastrašujuć. Od crnog neba i prašine, na autoputu Beograd – Novi Sad koja je progutala sva vozila u jednom trenutku videla su se samo stop svetla.

[adsenseyu5]

Preplašeni vozači bili su prinuđeni da vožnju prekinu na sred autoputa!

Pljusak je paralisao saobraćaj i u Rumi i Sremskoj Mitrovici, a u Šapcu su stradali usevi i stambeni objekti. Takođe, oluja je izazvala nestanak struje u jednom delu Šapca.

Ovaj tornado pogodio je i Zrenjanin. Osim uočljive materijalne štete koju je izazvalo nevreme, portal “Ja volim Zrenjanin” nezvanično saznaje da je bilo i povređenih.

Nešto bolje prošli su stanovnici novosadskog naselja Detelinara, u kome je jak olujni vetar gurao i rušio kontejnere. Kontejneri su bili glavne “žrtve” i u Zemunu.

[adsenseyu1]

Jako nevreme uticalo je i na vazdušni saobraćaj, te su avioni kružili nad aerodromom “Nikola Tesla”, ili su bili preusmeravani na druge vazdušne luke.

Crepovi, grane i drugi predmeti, leteli su nošeni olujnim vetrom, nanosili štetu automobilima i objektima, i povređivali ljude. Ekipe Hitnih službi su tog dana imale povećan broj intervencija.

Osnovna škola na Voždovcu “Branislav Nušić” ostala je bez limenog krova, a u dvorištu novobeogradske OŠ “Duško Radović” odlomila se i pala grana.

Komentari na društvenim mrežama su složni – sreća te je bila nedelja, pa niko od dece nije povređen.

[adsenseyu5]

Najveća tragedija je svakako povreda petogodišnjeg dečaka iz Borče, čije stanje u prvom trenutku nije bilo kritično.

On je trenutno na dečijoj klinici u Tiršovoj, od nedeljne noći životno je ugrožen.

(Dnevne.rs /Izvor: M.Brkić , M. Milojković, Blic)

[adsenseyu4]