Slika i prilika tržišta: Evo koji su NAJTRAŽENIJI POLOVNI AUTOMOBILI u Srbiji! (INFO)

polovnjaci

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Slika sa tržišta polovnih automobila nije se izmenila u poslednjih 12 meseci – vozači u Srbiji i dalje kupuju modela sa cenom oko 2.000 evra!

Redakcija “Auto Bilda”, u saradnji sa portalom “Mojauto.rs” sprovela je istraživnje koje je pokazalo da se kod nas najčešće trguje automobilima sa granice 20. i 21. veka, odnosno vozilima koja su na granici tehničke ispravnosti.

U takvom slučaju, vozači gotovo da nemaju prostora da biraju ili da obore cenu, već moraju da se odluče za kupovinu mačke u džaku. Dodatno ulaganje se takođe ne isplati jer može da bude skuplje od realne vrednosti automobila.

[adsenseyu4]

Rezultati istraživanja otkrivaju i da je “opel astra G” omiljeni polovni automobil među našim vozačima. Tačnije, u pitanju je model druge generacije, 2001. ili 2002. godište, sa dizel motorom.

ulica

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ovakvi automobili se nude od 2.100 do 2.500 evra ali se prodaju za 200-300 evra nižu cenu zbog velike ponude na placevima i internetu. Izbor je veliki jer se „astra G“ proizvodila punih 11 godina, od 1998. do 2009. godine, i potencijani kupci mogu da izaberu verziju koja im odgovara. Iz uvoza u Srbiji najviše stiži karavani, dok su se kod nas u većoj meri prodavali limuzina i hečbek sa petora vrata.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs / Izvor: Mojauto.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]