SLEDI LI OBRT U SLUČAJU JELENINOG UBISTVA? Mala Jana mora da svedoči, Zoran izlazi iz zatvora?!

pevacica

Foto: Printscreen/Kurir

Usvojen prigovor Sud naložio da se sasluša ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović, odbrana njenog muža očekuje da on bude pušten iz pritvora.

Viši sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Zorana Marjanovića i naložio da sasluša njegovu ćerku Janu, koja je bila na nasipu 2. aprila 2016. u vreme kad je, kako se sumnja, on ubio svoju suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović.

Tužilaštvo ima rok od tri dana da donese naredbu o dopuni istrage, a branioci Zorana Marjanovića, advokati Veljko Delibašić i Nikola Dumnić smatraju da bi Jana mogla da bude ključni svedok, posle čijeg svedočenja će Zoran biti pušten iz pritvora.

– Nakon saslušanja ćerke Zorana i Jelene očekujemo da bi postupak mogao biti obustavljen, što je jedina pravedna odluka – kaže Nikola Dumnić za Kurir.

NAPADAČ MU ISPALIO VIŠE HITACA U GRUDI: Ubijen muškarac u Trgovačkoj ulici (INFO)

Sud je juče saopštio da je odluka veća da tužilaštvo treba da pribavi nove dokaze, između ostalog, da u svojstvu svedoka ispita malu Janu.

– Nisam očekivao ovakvu odluku suda. Ovo je kompromisno rešenje i za mene neočekivano, jer sam verovao da će sud smoći snage da donese jedino zakonito rešenje, a to je odluka da uopšte nema mesta optužbi – kaže Marjanovićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

Prema njegovim rečima, Jana će u Višem tužilaštvu biti saslušana u prisustvu psihologa, ali i advokata. Kako je istakao, mala Jana je u prethodne nepune dve godine saslušavana najmanje pet ili šest puta.

– Policija i tužilaštvo, kršeći zakon, saslušali su je bez prisustva psihologa. Nesporno je da je Jana svaki put ispričala isto, da se toga dana nije odvajala od oca i da sve nije moglo da se odigra onako kako piše, pa je tužilaštvo pokušalo da taj ključni dokaz u istrazi preskoči. Da je dete reklo i jednu jedinu reč koja ide tužilaštvu u prilog, ona bi bila ključni svedok tužilaštva, ali pošto njen iskaz otklanja i najmanju sumnju od Zorana, tužilaštvu ona nije bila bitna – kaže Delibašić i napominje da je dete jedini svedok, jer je tog dana bila na nasipu sa ocem i majkom.

Podsetimo, prema navodima optužnice koja je vraćena na dopunu, Zoran je ostavio dete samo na nasipu, namamio Jelenu da siđe sa zemljanog puta, a potom je ubio.

POLICIJA TRAGA ZA UBICOM, KOMŠIJE U STRAHU: Oštrio nož da UBIJE MAJKU, pa zaklao komšiju koji mu je pomazio psa!

OBAVEZNO PRISUSTVO PSIHOLOGA

Prema rečima advokata Veljka Delibašića, zakon dozvoljava da dete bude saslušano kao svedok.

„DIKTATURA PRELAZI U FAŠIZAM“: Jelena Karleuša brutalno o vakcinaciji i epidemijama

– Zakon apsolutno dozvoljava svim građanima da budu svedoci, s tim što nalaže organu postupka da bude obazriv prilikom ispitivanja takvih svedoka, odnosno da se uključi psiholog kako bi se dete zaštitilo i da ne bi doživelo traumu – objašnjava advokat.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Jelena Spasić)