SLEDEĆE SEDMICE NA VRUĆOJ STOLICI U PORESKOJ UPRAVI: Estrada polaže račune!

pevaci

UDAR: Češljaju se aranžmani za doček 2015, ali i prihodi od 2011. do 2014.

BEOGRAD – Estradne zvezde od sledeće sedmice biće na „saslušanju“ pred poreskim inspektorima, kojima će morati da dokažu da li su platili porez na honorar za nedavno proslavljenu novogodišnju noć, a koji su, bar prema pisanju medija, iznosili i do 50.000 evra. Kako Kurir saznaje, prva na proveri biće Sandra Afrika, koja će u utorak polagati račune u Poreskoj upravi. Poreznici su uputili poziv i Jeleni Karleuši, Ani Nikolić, Zdravku Čoliću, Šabanu Šauliću i Miroslavu Iliću…

Imovina i prihodi

– Poreska uprava poslala je poziv estradnim umetnicima za proveru prihoda. Češljaju se honorari koje su zaradili za doček Nove godine, ali i prihodi od 2011. do 2014. Do kraja sledeće sedmice svi moraju da se odazovu pozivu – da dođu u Poresku upravu i donesu ugovor o angažmanu za novogodišnju tezgu, kao i dokaz da su platili porez na taj honorar. Osim toga, daće izjavu i o svojim astronomskim zaradama u protekle tri godine – priča izvor Kurira i potvrđuje da je prva na proveri Sandra Afrika.

[adsenseyu4]

– Pozivi su poslati i Ani Nikolić, Karleuši, Šauliću, Iliću, Čoliću. Svi oni moraju do kraja naredne sedmice da se odazovu pozivu i u Poreskoj upravi daju izjave – dodaje naš sagovornik.

Srpska estrada, prema nekim procenama, godišnje utaji čak 87 miliona evra, i to tako što ne prijavljuje stvarne prihode.

– Porez moraju da plaćaju svi, pa i estradni umetnici. Kontrolišu se svi poreski obveznici, nema izuzetka – kaže za Kurir Marko Marinković, v. d. direktora Poreske uprave, ne želeći da komentariše saznanja o propitivanju estradnjaka. Poznati pevači i pevačice nisu bili radi da komentarišu pozive koji su im upućeni.

Pevači u neverici

– Nadležni organi neka rade svoj posao, ja sam svoj uradila 31. decembra. Bilo je fenomenalno, što se dalo i videti. Zahvaljujem svima koji su bili – poručila je Ana Nikolić.

[adsenseyu4]

Zdravko Čolić je na odmoru, a izgleda i njegova PR služba, koja juče nije bila dostupna za komentar. Muzička legenda Miroslav Ilić smatra da poziv njemu nije ni upućen.

– Ne očekujem poziv, niti me zanima. Imam sve papire. Honorar mi je uplaćen na račun odavno – kaže Miroslav.

Ostali sa kojima smo juče pokušali da stupimo u kontakt nisu odgovarali na pozive i poruke.

Zdravko Čolić

50.000 evra – za doček na Kraljevom trgu na Zlatiboru

– kuća na Košutnjaku, mediji pisali da ju je platio 850.000 evra

Jelena Karleuša

40.000 evra – za doček u hotelu „Hajat“ zaradila 20.000 evra, a istu sumu inkasirala i za reprizu dočeka

– vila od 550 kvadrata na Dedinju

Ana Nikolić

20.000 evra – za doček u hotelu „Metropol“

– stan od 100 kvadrata na Vračaru, džip, klub

Miroslav Ilić

30.000 evra – za doček u hotelu „Grand“ na Kopaoniku

– kuća u Višnjičkoj banji, džip BMW

Šaban Šaulić

Nepoznata suma – za doček u dvorani „Meta štat“ u Beču

– kuća na Dedinju, kuća u Krčedinu

Sandra Afrika

15.000 – za doček u „Aurori“ u Primoštenu

– vila, džip BMW, gliser…

(IZVOR- Kurir)