“SKUPI PARE, NE ZOVI POLICIJU I ČEKAJ!”: Evo kako su otmičari dede Jelene Đoković pokušali da iznude 2 MILIONA EVRA (INFO)

deda

Foto: Telegraf, Tanjug/AP

“On je otet, nemojte zvati policiju i spremite dva miliona evra do 10 sati. Očekujte dalje instrukcije”, glasio je SMS kojim su otmičari Miloslava Radisavljevića pretili porodici Đoković.

Branislav Matić (36), uhapšeni otmičar dede supruge najboljeg srpskog tenisera, odmah nakon što je opljačkao nesrećnog starca uputio je niz pretećih poruka Jeleninim roditeljima.

 Skupi pare, poslaću ti dalje instrukcije za sat vremena. On je otet, nemojte zvati policiju. Spremite dva miliona evra danas do 10 sati – navodi se u jednoj od poruka. Ove poruke biće deo istrage i, kako se očekuje, optužnice koja će uslediti protiv Matića i njegovog saučesnika. Ove poruke značajno otežavaju položaj osumnjičenih, koji će sada, osim zbog pljačke u kojoj su od Radisavljevića oteli 26.000 dinara i mobilni telefon, odgovarati i za otmicu ili iznudu (u zavisnosti od toga kako tužilaštvo bude okvalifikovalo delo).

Osumnjičenog Matića policija je uhapsila nakon dva dana intenzivne potrage jer je u četvrtak u tri sata ujutru upao u dom Radisavljevića, pokrao ga, da bi ga zatim odveo u kukuruzište gde ga je vezao za dalekovod i pobegao. Uhapšenom je određen pritvor od 48 sati u Valjevu, nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.

Po hapšenju Matića, ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da se on sumnjiči da je počinio krivično delo iznude u pokušaju.

– On se sumnjiči da je upao u kuću 83-godišnjaka, ukrao mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika, a potom ga izveo iz kuće i vezao za dalekovod koji se nalazi u njenoj blizini, nakon čega je od porodice tražio otkup od oko dva miliona evra – rekao je Stefanović.

ŠTA ĆE REĆI VAJDA: Đoković opet trenira kod Pepea Imaza u Marbelji (FOTO)

Čitav plan Matić, koji se i vodi kao organizator i mozak ovog dela, osmislio je još u zatvoru, gde je izdržavao kaznu od pet godina zbog razbojništva. Prema rečima našeg izvora upoznatog sa istragom, razbojnik je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković, supruga tenisera Novaka Đokovića, a u kojoj je, između ostalog, sa ljubavlju pričala o svom dedi Miloslavu. Kada je Matić odslužio kaznu i izašao iz zatvora prošle godine, skovao je plan sa još jednim saučesnikom.

Prema nezvaničnim informacijama, Matić i saučesnik su se pre pljačke raspitivali gde se nalazi kuća dede Jelene Đoković u Ljigu. Kada su otkrili da je u pitanju Hadži Đerina ulica, izvršilac i pomagač čekali su do duboko u noć.

Matić se sumnjiči da je te večeri isekao komarnike i upao u Milosavljev dom, dok je on spavao.

Probudio ga je i tražio novac, a kada mu je Radisavljević dao 26.000 dinara iz novčanika i mobilni telefon, Matić ga je odveo do pustog, teško prohodnog, kukuruzom obraslog dela dvorišta u blizini njegovog doma, gde ga je zavezao i pobegao.

Razbojnici su tada na Milosavljevom telefonu koji su ukrali pronašli broj njegovog sina i sa tog broja počeli da šalju poruke sa zahtevom da im se isplati dva miliona evra.

– Oni, potom, gase taj telefon, a broj od Milosavljevog sina prepisuju i počinju sa nekoliko telefona da šalju iste poruke. Istraga će pokazati da li su razbojnici unapred kupili nekoliko SIM kartica i telefona koje su koristili jednokratno, isključivo za izvršenje ovog dela – kaže naš izvor.

Uhapšen i pomagač otmičara

Policija je juče uhapsila i Dragana Jerinića (38) iz Beograda zbog sumnje da je zajedno sa Branislavom Matićem (36) izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno da je učestvovao u otmici Miloslava Radisavljevića, dede Jelene Đoković.

Ovo je Srbin koji je zbog tetovaže na leđima pretučen u Splitu (FOTO)

Dalja istraga će pokazati sve detalje pod kojima se odigrala prava porodična drama porodice Đoković.- Policija sumnja da je akciju osmislio Matić, ali kako nije mogao baš sve sam pozvao je u pomoć Dragana Jerinića.

– Još se ne zna koji deo novca bi dobio Jerenić, da im je akcija uspela. Kako se pretpostavlja njih dvojica su se upoznala u ćeliji dok su bili u zatvoru. Veruje se da su tada i skovali plan kako će doći do novca – objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Uhapšeni Jerinić do sada ima 30 krivičnih prijava za krađe i razbojništva. Osuđivan je na ukupno 16 i po godina zatvora.

Miloslav se oporavlja

Kako nezvanično saznajemo, Miloslav se trenutno nalazi kod svog sina u Beogradu, gde se oporavlja. Okružen je najbližima i nije povređen.

– On je čovek koji je ceo svoj život proveo u Ljigu. Tamo su mu prijatelji, poznanici. Sve zna i svi ga znaju. Njega su sin Zoran i ćerka Vesna (Jelenina majka) mnogo puta zvali da dođe u Beograd, da bude bliže njima, ali on to nije želeo, hteo je da bude u svom zavičaju – kaže naš sagovornik.

(Dnevne.rs /Izvor: Miroslava Brkić, Mihailo Jovićević, Blic)