SKANDAL NA RTS: Lutovac posle verbalnog duela sa Jovanovim napustio “Upitnik” (VIDEO)

tv

Foto: Printscreen RTS

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac napustio je večeras emisiju “Upitnik” na RTS-u nakon verbalnog sukoba sa potpredsednikom Srpske napredne stranke Milenkom Jovanovim. 

U emisiji koju vodi Olivera Jovićević, pored pomenute dvojice, učestvovali su i Vojislav Šešalj,predsednik Srpske radikalne stranke i Đorđe Komlenski, član Presedništva Pokreta socijalista.

Pitanja na koje su predstavnici vlasti i opozicije trebali da odgovore bila su: Šta nas kao narod i državu očekuje u sledećoj godini? Koji su najvažniji državni poslovi u 2019. godini? Da li će naredna godina biti presudna za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, kao što neki procenjuju? Ima li država plan za jačanje srpske ekonomije i bolji životni standard građana?

POSETA SRBIJI U JANUARU: Putin će obići jedno srpsko seoce, a za to ima SPECIJALAN RAZLOG

Ipak, već na početku emisije došlo je do verbalnog sukoba između Lutovca i Jovanova.

Jovanov je u jednom trenu upao u reč Lutovcu, na šta je ovaj reagovao napuštanjem emisije. On se prethodno obratio voditeljki, koja je samo konstatovala da joj je žao i izvinila se gledaocima.

Emisija je nastavljena sa tri gosta, a nakon toga Demokratska stranka je u saopštenju objasnila razloge odlaska.

– U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, Lutovac je napustio studio poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadržaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju – navodi se u saopštenju DS-a.

GRK NAPRAVIO HAOS AUTOM NA NAPLATNOJ RAMPI DOLJEVAC: Platio 32.000 dinara i produžio dalje

Tu se takođe navodi i da je Lutovac više puta uputio molbu voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše i omogući ravnopravni dijalog, što je, po oceni DS, “ostalo bez odjeka”.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)