ŠIPTARI PRETE UBISTVOM SESTARA DABOVIĆ: MILAN DABOVIĆ (29) ZANEMEO NA SASLUŠANJU U TUŽILAŠTVU (INFO)

kosarkasice

Foto: Kurir

BEOGRAD – Uhapšeni Milan Dabović (29) iz Herceg Novog, rođeni brat proslavljenih košarkašica Milice i Ane Dabović, nije želeo da odgovori ni na jedno pitanje tužioca tokom saslušanja u okviru istrage!

Kako Kurir saznaje, Dabović na saslušanju nije želeo da iznese odbranu, već se branio ćutanjem, a takođe nije želeo da odgovori ni na jedno pitanje tužioca.

– Imajući u vidu okolnosti pod kojima je uhapšen, količinu droge, kao i određena saznanja policije da je u pitanju šiptarska narko-banda, bilo je malo verovatno da će Dabović sarađivati s istražnim organima u Srbiji. Najpre zbog toga što je i sam svestan da bi svaki dalji pogrešan korak mogao da ugrozi njegove sestre i ostale članove porodice, koji ne bi bili prve žrtve sličnih odmazda šiptarskih narko-bosova. Oni greške, a kamoli izdaju, ne praštaju – kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Saslušanje

Naš izvor dodaje da je za Dabovića i jučerašnji relativno kratak boravak u kabinetu tužioca bio vidno traumatičan. Iako je iz zatvora sproveden već u ranim jutarnjim satima, i to zbog najavljene blokade centra grada i Parade ponosa, Dabović je izvesno vreme proveo sedeći u hodniku sa čuvarima, jer su u isto vreme pristigli iz zatvora i uhapšeni huligani s derbija, koji su takođe očekivali saslušanje.

[adsenseyu4]

– Bio je prestravljen, nekontrolisano se znojio i ponavljao da ne želi da govori i da ga vrate u Centralni zatvor. Strah mu je sigurno krajnje racionalan, jer je svestan da je svojim hapšenjem i samo sumnjom da je mogao nekoga da ocinkari direktno ugrozio živote svojih najmilijih – dodaje naš izvor.

Podsećamo da je Milan Dabović uhapšen u petak po podne na Brankovom mostu nakon policijske potere. U vozilu „smart“ švajcarskih registracija, za čijim je volanom bio, pronađene su dva paketa sa ukupno 2,37 kilograma kokaina. U trenutku kad je postao svestan da će biti uhapšen, Dabović je pokušao i da pobegne, ali su ga u tome sprečili pribrani policajci. Spektakularno hapšenje posmatrali su brojni građani koji su se zatekli na Brankovom mostu. Policija veruje da je Dabović član međunarodne šiptarske narko-mafije, koja se bavila distribucijom kokaina na Balkanu, a na saslušanju u policiji on takođe nije želeo da sarađuje i iznosi bilo kakvu odbranu, već je sve vreme ćutao. Tokom policijskog zadržavanja gotovo da ni sa kim nije komunicirao, a isti model zadržao je i juče kod tužioca.

[adsenseyu1]

Podrška porodice

Porodica Dabović veruje da Milan nema nikakve veze sa kokainom koji je pronađen u njegovom automobilu, kao ni u to  da je član organizovane međunarodne narko-bande.

Milica Dabović je ranije za Kurir rekla da misli da je njenom bratu čitav slučaj napakovan, ali da će vreme pokazati pravu istinu.

Uhapšeni košarkaš u Crnoj Gori nema nikakav krimnalni dosije, a navodno i bezbedonosne službe nemaju ga u nikakvoj evidenciji vezanoj za narkotike.

Neposredno pred Dabovićevo  hapšenje, policija je identifikovala i privela hrvatskog državljanina Dalibora Banjca (31) koji je takođe uhapšen zbog sumnjen da se bavio krijumčarenjem narkotika. Policija je istog trenutka započela proveru da li je uhapšeni Hrvat bio u nekoj vezi sa Dabovićem, odnosno da li su možda obojica članovi iste narko-mafije.

Do sad prikupljeni podaci ukazuju da je Dabović član organizovane kriminalne grupe, na čijem čelu su Albanci.

[adsenseyu1]

U prilog tome ide i činjenica što se Dabović već punih godinu dana ne bavi aktivno sportom, nakon što se vratioo sa Kipra, gde je igrao za jedan tamošnji klub.

Njegovu suprugu Matrinu, sa kojom ima dvoje maloletne dece, šokirala je vest o njegovom hapšenju.

Izbezumljena žena koja je rodom iz Sente, navodno je odmah pozvala svoje roditelje i molila ih da je sa decom iz Herceg Novog prebace u Sentu.

Ona dosad nije davala nikakve izjave za medije.

Loš glas
VEZE SA ŠARIĆEVOM GRUPOM

Hapšenje Milana Dabovića zbog posedovanja kokaina, ponovo je u žižu javnosti vratilo i njegovog brata od strica Marka Dabovića, koji je osuđen kao član organizovane grupe pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića. Ta činjenica pokrenula je lavinu špekulacija u srpskoj, ali i crnogorskoj javnosti, gde se uhapšeni Milan Dabović pominje i kao član narko-grupe koja je nasledila rasturenu Šarićevu.

 

Primeren
MIRAN U PRITVORU

Iako je iza brave svega tri dana, Dabović se u Centralnom zatvoru, a prema saznanjima Kurira, dobro vlada.- Sluša šta mu se kaže, zasad ne deluje da bi mogao da pravi neke probleme sebi ili drugim zatvorenicima – kaže naš izvor iz CZ.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

[adsenseyu2]