ŠEŠELJ UPOZORAVA ALBANCE: Ako dođe do SUKOBA nećete se dobro provesti, povratićemo celu teritoriju KiM

SRS

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Predsednik SRS Vojislav Šešelj rekao je u intervjuu Vasku Eftovu u emisiji “Vo centar” da moramo obezbediti da Srbi na Kosovu i Metohiji mogu da se snabdevaju robom iz Srbije.

– Albanci žele da ugroze ostatak Srba na Kosovu i Metohiji, time što će zabraniti isporuku roba iz Srbije. Taksa je sad 100 odsto u odnosu na vrednost robe, što ne može niko da plati – rekao je Šešelj.

Na pitanje Vaska Eftova da li Srbija ima snage da odbrani sever Kosova i Metohije, Šešelj kaže da je srpska vojska u stanju da povrati celu teritoriju južne pokrajine.

– Ako dođe do oružanog obračuna, nama je Rusija garancija da se NATO neće mešati. Nema više bombardovanja Srbije, a naša vojska je u stanju da povrati celu teritoriju Kosova i Metohije, ako dođe do toga. Ako dođe stani-pani, tj. do obračuna, neće se oni dobro provesti – rekao je Šešelj.Govoreći o begu Nikole Gruevskog u Mađarsku, Šešelj kaže da je ubeđen da bi režim Zorana Zaeva ubio Gruevskog u zatvoru.

NEMAČKI RATNI VETERAN: Ubijao sam srpsku decu na Košarama, snajperom iz velike daljine (FOTO) (VIDEO)

– Dok je bio na teritoriji Srbije, štitili su ga četnički bajoneti. Bio je apsolutno bezbedan! 12. novembra u 5 sati ujutru prešao je srpsko-mađarsku granicu kod Horgoša. Srbima je u interesu da se on sačuva. Da je otišao u zatvor, ja sam ubeđen da bi ga ubili tamo. Ne bi ga ostavli u životu. Potkupe nekog kriminalca da ga ubije, tog kriminalca posle provizorno sude, a mogu i njega da ubiju – rekao je Šešelj i podsetio na sličan slučaj Li Osvalda (atentatora na Kenedija) i Džeka Rubija.

Šešelj je rekao i da će Zoran Zaev izgubiti sledeće izbore u Makedoniji.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Srbija Danas.com)