SAZNAJEMO: JOŠ JEDNA NOVA MERA! Sledeće nedelje na raspustu I SREDNJOŠKOLCI (INFO)

doktor

FOTO: EPA/NICOLA FOSSELLA

Naredne nedelje na raspust ne idu samo osnovci, već će i srednjoškolci.

Počev od srede, svi učenici osnovnih i srednjih škola imaće tri dana odmora, odlučeno je na današnjem zasedanju Kriznog štaba.

Odustalo se od ideje koja je bila u opticaju da pre raspusta, ponedeljak i utorak bude nastava onlajn. Ipak, je prelomljeno da đaci idu u školu

PROČITAJTE JOŠ  IZGUBIO BORBU SA KORONOM: Preminuo legendarni srpski glumac

Prvobitno na raspust od srede do petka trebalo je da idu samo đaci u osnovnoj školi.Produženi raspust je kao opciju prvo spomenuo ministar prosvete Branko Ružić, a da se o tome pomnoo razmatralo pomenuo je epidemiolog Predrag Kon.

– U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži. Dolazilo je do klastera u tri srednje škole u Beogradu

. Zabeležen je 61 novi slučaj zaraze u srednjim i 57 u osnovnim školama prošle nedelje, što je dva i po puta više nego ranije i taj broj će se povećavati.

Produženi raspust bismo kombinovali sa drugim merama koje mogu da budu primenjene – kaže dr Kon.

Što se tiče osnovnih škola ukupno je zaraženo prethodne nedelje 47 učenika i 34 nastavnika, podaci su koje je “Blic” dobio od Ministarstva prosvete.

PROČITAJTE JOŠ  NOVA MERA! ZABRANjENO OKUPLjANjE VIŠE OD 5 LjUDI! (INFO)

Da se o reorganizaciji nastave ozbiljno razmišlja potvrdio je juče za “Blic” novi ministar kroz saopštenje.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije Krizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih“, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Krizni štab bi mogao doneti odluku da u ponedeljak i utorak osnovci imaju onlajn nastavu, a potom naredna tri dana budu na takozvanom mini jesenjem raspustu.

 

Dnevne.rs, Blic