SAUČEŠĆE BEZ KONTAKTA: Zbog pogoršane epidemiološke situacije NOVE MERE ZA SAHRANE u ovom delu Srbije

sahrana

Foto: Tanjug/AP

Zbog pogoršane epidemiološke situacije komadant Štaba za vanredne situacije u Kuli doneo je naredbu da se sahrane obavljaju pod posebnim merama.

Ubuduće je zabranjeno držanje opela u zatvorenom prostoru, saučešće se može izjavljivati, takođe, samo na otvorenom prostoru, ali bez kontakta, a na sahranama mogu da prisustvuju samo najuži članovi porodice.

– Naređuje se javnim komunalnim preduzećima na teritoriji opštine Kula da u postupku vršenja pogrebne službe, a u cilju smanjenja rizika od zaražavanja, pogrebnu službu sprovode u objektima kapele na mesnim grobljima tako da izjavljivanje saučešća unutar objekta (kapele) nije dozvoljeno. Saučešće se izjavljuje na otvorenom prostoru u što kraćem vremenskom periodu bez fizičkog kontakta.

PROČITAJTE JOŠ

ŽIVOTPOSLE PRELEŽANE KORONE: Dr Zorica Živković otkriva kako teče oporavak od bolesti

 -Opelo vršiti na otvorenom prostoru ispred kapele, a sahranama prisustvuje samo najuži krug porodice. Na ulasku u kapelu obavezno obezbediti sredstva za dezinfekciju ruku, a na ulasku na groblje vidno postaviti sprovođenja pogrebne službe – navodi se u saopštenju Štaba.

nove mere za sahrane

FOTO: PRINTSCREEN

Štab za vanredne situacije je na poslednjoj sednici konstatovao da je epidemiološka situacija u Kuli pogoršana i u skladu sa tim doneo Naredbu o načinu postupanja prilikom vršenja pogrebne službe.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)